Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλες αντιδράσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέα για αναστολή των ποινών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλες αντιδράσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέα για αναστολή των ποινών
Δίκη Χρυσής Αυγής: Πληθαίνουν ώρα με την ώρα οι αντιδράσεις κατά της εισαγγελέα που πρότεινε την αναστολή των ποινών των καταδικασμένων χρυσαυγιτών πλην του Ρουπακιά.

Ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά την πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου που πρότεινε την αναστολή των ποινών των καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Κόμματα, πολιτικές νεολαίες, αντιφασιστικές κινήσεις, καθώς και χιλιάδες χρήστες των social media είναι οργισμένοι μετά την πρόταση που έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη.

Εν τω μεταξύ, το δικαστήριο διέκοψε για τις 10 αύριο το πρωί. Η δίκη θα συνεχιστεί με τοποθετήσεις συνηγόρων υπεράσπισης για την αναστολή των ποινών.

Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής ήταν οι πρώτοι που αντέδρασαν στην εισαγγελική πρόταση, χαρακτηρίζοντας την εισαγγελέα «εισαγγελέα υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης». «Η πρόταση καθ’ αυτή, όπως και η ίδια η Εισαγγελέας, αμαυρώνουν την δικαστική εξουσία και ναρκοθετούν την Δημοκρατία«, σχολιάζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

«Παράλογη και εξοργιστική» χαρακτηρίζει την πρόταση το ΜέΡΑ 25, τονίζοντας ότι «η κα Εισαγγελέας από την πρώτη στιγμή φαίνεται να έχει ταυτιστεί με την υπερασπιστική γραμμή των Χρυσαυγιτών. Ούτε εγκληματική οργάνωση είδε, ούτε δολοφονικές επιθέσεις, ούτε οργανωμένη εγκληματική και δολοφονική δράση, παρά μονάχα «μεμονωμένα περιστατικά». «Με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, μια λέξη για την εισήγηση της εισαγγελέως: Κρίμα», ήταν η ανάρτηση στο Twitter του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη.

«Η εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Αδαμαντία Οικονόμου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το κόσμο που της καταλογίζει ότι είναι “εισαγγελέας υπεράσπισης” της Χρυσής Αυγής , ακόμη και τώρα που έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Η πρόταση της να επιβληθεί φυλάκιση μόνο στον Ρουπακιά και να ανασταλούν όλες οι ποινές των καταδικασμένων νεοναζί της Χρυσής Αυγής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, δηλ. του επταμελούς διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης, όσων συμμετείχαν σε αυτήν και όσων έδρασαν με τα τάγματα εφόδου είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο.

Είναι η στιγμή το δικαστήριο να αποφασίσει ότι δεν ακυρώνει τον εαυτό του, την ίδια την διαδικασία που το οδήγησε στην ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Η ατιμωρησία των ναζί ως αποτέλεσμα της διαχρονικής ασυλίας που απολάμβαναν από τους κρατικούς μηχανισμούς, την Αστυνομία και τα δικαστήρια πρέπει να πάρει οριστικό τέλος, με την φυλάκιση της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και όσων διέπραξαν τα αποτρόπαια εγκλήματα που ήρθαν στο φως στη δίκη. Επιτέλους οι ναζί στη φυλακή!», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ Η εισαγγελική πρόταση για αναστολή ποινών των…

Gepostet von Κεερφα-Keerfa-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή am Montag, 19. Oktober 2020

Οργή στα social media

Πρώτο trend στο Twitter είναι το hashtag #δεν_είναι _αθώοι, ενώ ακολουθεί κατά πόδας το #οι_ναζι_στη_φυλακή. Δείτε χαρακτηριστικά tweets:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments