Ελλάδα

Φιλιππιάδα κορωνοϊός: Συναγερμός μετά από συρροή κρουσμάτων σε κηδεία

Φιλιππιάδα κορωνοϊός: Συναγερμός μετά από συρροή κρουσμάτων σε κηδεία
Φιλιππιάδα κορωνοϊός: Ανησυχία για την διασπορά του ιού στην Ήπειρο, καθώς εκτός από τα Γιάννενα, παρουσιάζεται εξάπλωση κρουσμάτων σε Φιλιππιάδα και Μέτσοβο.

Συναγερμός στην Ήπειρο με διασπορά του ιού στους νομούς της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν αρκετά κρούσματα στο Μέτσοβο και στην Φιλιππιάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μέτσοβο εντοπίστηκαν 7 μολύνσεις. Στους θετικούς στον ιό είναι τόσο ο γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας.

Συρροή κρουσμάτων στην Φιλιππιάδα

Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου, τα 6 κρούσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στην ΠΕ Πρέβεζας, συνδέονται με κηδεία που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Φιλιππιάδα.

Στην ίδια τελετή συμμετείχαν, και 2 ηλικιωμένοι που εντοπίστηκαν θετικοί στη Θεσπρωτία, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων που συνδέεται με τη συγκεκριμένη τελετή στους 8 και ενώ η ιχνηλάτηση συνεχίζεται.

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού έχει ανασταλεί η λειτουργία όλων των Δημοτικών Αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Εορδαίας μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου 2020. Έτσι, κλειστά θα παραμείνουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Πτολεμαΐδας.

Ένα βήμα πριν το λοκντάουν τα Γιάννενα – Οριακή η κατάσταση στο νοσοκομείο

Ένα βήμα πριν το lockdown είναι η πόλη των Ιωαννίνων, με 37 ανθρώπους να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης, δύο εξ’ αυτών σε ΜΕΘ. Το νοσοκομείο είναι στα όριά του, κάτι που έχουν επισημάνει και οι εργαζόμενοι.

Χρειάζεται βοήθεια από τα περιφερειακά νοσοκομεία, κάτι που έχει ήδη ζητηθεί και με επίσημο έγγραφο από την υγειονομική περιφέρεια. Εχθές είχαμε επιπλέον 23 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων κάτι που θορύβησε τις Αρχές. Η πόλη έχει ερημώσει με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται μπροστά στον εφιάλτη του οικονομικού μαρασμού.

Στα 517 τα θύματα του κορωνοϊού

Μεγαλώνει η λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πέντε ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα από τον φονικό ιό μέσα σε λίγες ώρες. Με βάση ό, τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, μία 85χρονη κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί, αλλά κατέληξε τη Δευτέρα στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη ηλικιωμένη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας είχε γίνει γνωστό ότι ένας 91χρονος άντρας κατέληξε στο Νοσοκομείο Γεννηματάς ενώ ένας 83χρονος με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια κατέληξε στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Επίσης, νωρίτερα καταγράφηκαν ακόμη δύο θάνατοι σε νοσοκομεία της Αττικής. Πρόκειται για έναν 87χρονο που νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας και έναν 79χρονο που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Σωτηρία. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 517 αφού τις τελευταίες μέρες το νούμερο είναι ανεβασμένο καθημερινά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments