Διεθνή

Roberd Redford: Πένθος για τον ηθοποιό του Χόλιγουντ

Roberd Redford: Πένθος για τον ηθοποιό του Χόλιγουντ
Roberd Redford: Δύσκολες στιγμές για τον ηθοποιό και την οικογένειά του, καθώς πρέπει να διαχειριστούν την απώλεια του γιου του από καρκίνο.

Δύσκολες στιγμές για τον Roberd Redford και την οικογένειά του καθώς ο γιος του ηθοποιού Τζέιμς, έφυγε από τη ζωή στα 58 του χρόνια, χτυπημένος από καρκόνο. Ο 84χρονος σταρ του Χολιγουντ καλείται να διαχειριστεί την πιο δύσκολη κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος άνθρωπος και μάλιστα σε τέτοια ηλικία.

Ο James Redford είχε υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις ήπατος για να σωθεί αλλά τελικά υπέκυψε, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, Kyle με tweet της. «Ο Jamie πέθανε σήμερα. Είμαστε συντετριμμένοι. Έζησε μια όμορφη και αξιόλογη ζωή και αγαπήθηκε από πολλούς. Θα μας λείψει. Ως σύζυγός του επί 32 χρόνια, είμαι ευγνώμων για τα δύο υπέροχα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Δεν ξέρω τι θα κάναμε χωρίς αυτά τα τελευταία δύο χρόνια».

Ο γιος του μεγάλου ηθοποιού είχε αναπτύξει τα τελευταία 30 χρόνια μια σπάνια αυτοάνοση νόσο, την πρωτοπαθή σκηρυντική χολαγγείτιδα, που επηρέαζε το ήπαρ. Η εκπρόσωπος του πατέρα του, δήλωσε: «Tο πένθος είναι απροσμέτρητο στην απώλεια ενός παιδιού. Ο James ήταν ένας αξιαγάπητος γιος, σύζυγος και πατέρας. Η κληρονομιά του θα ζήσει μέσω των παιδιών του, της τέχνης του και της αφοσίωσής του στη διατήρηση του περιβάλλοντος». Πρόσθεσε δε ότι ο ηθοποιός ζητά να γίνει σεβαστό το πένθος του και οι δύσκολες στιγμές που περνάει η οικογένειά του.

Τα πρώτα βήματα του Ρόμπερντ Ρέντφορντ

Ο Ρέντφορντ γεννήθηκε στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, στις 18 Αυγούστου του 1936.Σύμφωνα με πληροφορίες του Βικιπαίδεια, ο πατέρας του ήταν, αρχικά, γαλατάς και, στη συνέχεια, λογιστής, ενώ η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Η καταγωγή των προγόνων του είναι βρετανική (Αγγλία και Σκωτία) και ιρλανδική, κάτι που εξηγεί, τα πυρόξανθα μαλλιά του, τα οποία είναι και το κύριο γνώρισμά του. Κατά τα σχολικά του χρόνια, ήταν συμμαθητής με το διάσημο παίκτη του μπέιζμπολ, Ντον Ντιρσντέιλ. Λέγεται πως, όταν γύριζε από το σχολείο του, στο σπίτι, σταματούσε έξω από τα στούντιο της Fox, για να παρακολουθήσει τους διάσημους ηθοποιούς της εποχής. Στην εφηβεία του, συνήθιζε να κάνει μικροκλοπές (τάσια αυτοκινήτων), ενώ κατανάλωνε πολύ αλκοόλ. Η συμπεριφορά του αυτή, τον εμπόδισε στο να κερδίσει κάποια υποτροφία, ώστε να μπορέσει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο.

Μόλις αποφοίτησε από το σχολείο, κέρδισε, τελικά, υποτροφία για το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, χάρις στην ικανότητά του στον αθλητισμό και -κυρίως- στο μπέιζμπολ. Εκείνο το χρονικό διάστημα δούλευε ως σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο-μπαρ.Έπειτα, ξεκίνησε να δουλεύει στις πετρελαιοπηγές της Καλιφόρνια, ώστε να μαζέψει χρήματα, για να μπορέσει να κάνει ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Κατάφερε να μείνει στη Γηραιά Ήπειρο για ένα -περίπου- χρόνο. Τον περισσότερό του καιρό, τον πέρασε στο Παρίσι, ενώ γράφτηκε και στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Όμως, οι κακές κριτικές των καθηγητών του, τον οδήγησαν στην επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αργότερα, μετέβη στο Μπρούκλιν, για να κάνει μαθήματα ζωγραφικής, στο Ινστιτούτο Πρατ, κάτι που επηρέασε αρκετά τη ζωή και τον εαυτό του, αφού για μια περίοδο είχε αποκτήσει ένα αρκετά μποέμικο στυλ.Στη συνέχεια, πήγε στην Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών της Νέας Υόρκης, μετά από παρότρυνση ενός φίλου του. Στην ακρόασή του, κατάφερε να εκπλήξει τους κριτές, οι οποίοι ανέφεραν πως: “διαθέτει μια φυσική άνεση στην έκφραση, ζωηρή φαντασία, ένα χάρισμα”.Η επαφή του αυτή με την υποκριτική τον κέρδισε και τον έκανε να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments