Αθλητισμός

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα: 1-2

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΣ Γιάννινα: 1-2
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα: «Διπλό» μέσα στη Ριζούπολη για τους Ηπειρώτες που έκαναν «σεφτέ» στις νίκες στη Superleague στο εξ αναβολής ματς για την πρώτη αγωνιστική.

Χάρη στο πολύ καλό του πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής από τη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα με 2-1 στο εξ αναβολής ματς για την πρώτη αγωνιστική της Superleague. Τα γκολ για τους Ηπειρώτες πέτυχαν οι Παμλίδης και Ελευθεριάδης, ενώ μείωσε για τον Απόλλωνα ο Ιωαννίδης. Οι Ηπειρώτες πανηγυρίζουν το πρώτο τους φετινό «τρίποντο» μια σημαντική νίκη για την υπόθεση «σωτηρία».

Πώς έπαιξαν οι δύο ομάδες

Στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» ο Κότσαρης ξεκίνησε στο τέρμα, οι Τσαμπούρης, Ντομίνγκεζ, Λισγάρας, Βιτλής στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Φατιόν, Σλίβκα στο «6» και «8» αντίστοιχα, ο Μπαξεβανίδης στο δεξί «φτερό», ο Φερνάντεθ στο αριστερό, ο Μπεντινέλι σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και ο Τσιλούλης «9άρι».

Για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» ο Χουτεσιώτης παρατάχθηκε κάτω από τα γκολπόστ, οι Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Σιόντης, Κάστρο στον άξονα, οι Ελευθεριάδης, Παμλίδης στα άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, και οι Λεό, Κριζμάν επιθετικό δίδυμο. Ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά στον αγώνα έπαιζε κυρίως από τα άκρα και μέχρι το 22′ απείλησε με τους Παμλίδη (3′), Παμλίδη/Λεό (7′), Σάλιακα (16′, 18′ ο Φατιόν έδιωξε το σουτ του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή).

Μέχρι το 22′ είχε κατοχή μπάλας με πάνω από 65% και 5 τελικές, εκ των οποίων οι 3 ήταν «καθαρές» ευκαιρίες. Ναι μεν δεν άνοιξε το σκορ, όμως κυριαρχούσε, πατούσε πολύ καλύτερα στο γήπεδο και δεν επέτρεπε στον Απόλλωνα να κρατήσει μπάλα. Με πρέσινγκ ψηλά, ορισμένες φορές έδειχνε να τον «πνίγει»

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν. Ναι μεν δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί ξέχωρα από ένα σουτ του Μπεντινέλι (34′), όμως «έσφιξαν» ανασταλτικά και δεν επέτρεπαν στον αντίπαλό τους να απειλήσει, καθώς κρατούσε μεν μπάλα, έφτανε μέχρι το 1/3 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» ωστόσο δεν έκανε ευκαιρίες.

Υπό αυτές τις συνθήκες όλα έδειχναν πως η ανάπαυλα θα έβρισκε τις δύο ομάδες στο 0-0, αλλά τα πάντα ανατράπηκαν σε διάστημα λίγων μόνο λεπτών. Στο 44′ ο Κριζμάν εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κότσαρη και έφτασε στον Παμλίδη που ανενόχλητος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, την έσπρωξε στα δίχτυα. Η άμυνα του Απόλλωνα «έκατσε» σε αυτή τη φάση, «ξέχασε» τον 27χρονο που ναι μεν έπαιζε στα άκρα αλλά συνέκλινε συνεχώς και το «πλήρωσε». Το γκολ του μάλιστα «αποσυντόνισε» την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Λεό, Πίρσμαν συνδυάστηκαν όμορφα. ο 29χρονος μπακ που έκανε εξαιρετική κίνηση «έκοψε» για τον Ελευθεριάδη και εκείνος από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Ο Φατιόν για πρώτη φορά στην καριέρα του έχασε πέναλτι

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι γηπεδούχοι καλούνταν να αλλάξουν πολλά και το έπραξαν. Με την είσοδο των Μουνιέ, Ντάουντα «γύρισαν» το σύστημα σε 3-4-3 και από την έναρξη του δεύτερου μισού ημιχρόνου και ύστερα έπαιξαν… φουλ επίθεση. Μάλιστα στο 49′ απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, όταν ο Μουνιέ ανατράπηκε από τον Κάργα μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ και ο Βάτσιος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Όμως ο Φατιόν αστόχησε στην εκτέλεσή του (έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ) και «έχασε» το πρώτο πέναλτι της καριέρας του, καθώς μέχρι πρότινος μετρούσε το απόλυτο (11χ11).

Όμως η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν «παράτησε» το ματς. Με μπροστάρη τον Γάλλο μεσοεπιθετικό άρχισε να κρατά μπάλα (ακόμη και σε επίπεδα 70% στο δεύτερο μισό), ενώ στην «εξίσωση» του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ο όρος «διαχείριση», αφού είχε αέρα δύο τερμάτων και την Κυριακή θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Για αυτό άλλωστε φαίνεται πως αντικαταστάθηκαν οι Παυλίδης, Ελευθεριάδης.

Από το χαμένο πέναλτι και μέχρι το 70′ ο αγώνας είχε την εξής εικόνα. Παίζονταν ως επί το πλείστον στο μισό των φιλοξενουμένων, αλλά από τον Απόλλωνα έλειπε η τελική πάσα και απειλούσε ως επί το πλείστον με σουτ. Την ίδια στιγμή οι Γιαννιώτες αρκετές φορές βγήκαν στην κόντρα με τον Κριζμάν, αλλά ο Κροάτης βγήκε «χαμένος» από 3 «άτυπες μονομαχίες» του με τον Τσαμπούρη και έτσι δεν «τελείωσε» τον αγώνα. Τότε (69′ για την ακρίβεια) χρειάστηκε να επέμβει εντυπωσιακά ο Χουτεσιώτης στην ωραία εκτέλεση φάουλ του Μουνιέ και μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο.

Οι συνθέσεις

Απόλλων: Κότσαρης (46′ Βερχουλστ) – Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Βιτλής (46′ Μουνιέ) – Μπαξεβανίδης, Σλίβκα, Φατιόν (70′ Κολ), Φερνάντεθ (46′ Ντάουντα)- Τσιλούλης (76′ Ιωαννίδης), Μπετινέλι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης – Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρμσαν – Παμλίδης (Νάουμετς), Κάστρο, Σιόντης (90′ Εραμούσπε), Ελευθεριάδης (Καρτάλης) – Κρίζμαν (76′ Μπρέμερ), Λεό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments