Αθλητισμός

Ολυμπιακός Μαρσέιγ: Η τελική πρόβα πριν την πρεμιέρα και οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός Μαρσέιγ: Η τελική πρόβα πριν την πρεμιέρα και οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς
Ολυμπιακός Μαρσέιγ: Χωρίς προβλήματα ολοκλήρωσαν οι «ερυθρόλευκοι» την προετοιμασία τους ενόψει της πρεμιέρας τους στους ομίλους του Champions League, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Από το… σπίτι του, απέναντι στη Μαρσέιγ, υπό τη «σκιά» του κορωνοϊού, αρχίζει απόψε (στις 22:00) ο Ολυμπιακός την 20η διαδρομή του στους ομίλους του Champions League.

Με οδηγό την περσινή πορεία ο Ολυμπιακός

Η ελληνική ομάδα στοχεύει να κάνει το πρώτο βήμα για μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία τη φετινή σεζόν με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Μαρσέιγ στο άδειο τελικά Καραϊσκάκη για την πρεμιέρα των ομίλων της διοργάνωσης. Στην 20η παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι Πειραιώτες έχουν ως οδηγό την περσινή τους… διαδρομή, όπου έφτασαν μέχρι τη φάση των «16» του Europa League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει φροντίσει να προετοιμάσει κατάλληλα τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να φτάσουν στο πρώτο ευρωπαϊκό «τρίποντο» της χρονιάς. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του με την αποστολή να ανακοινώνεται εντός της ημέρας, αφού βγουν τα αποτελέσματα για τον κορωνοϊό. Η αίσθηση που υπάρχει, σύμφωνα με ό,τι μετέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Νικολακόπουλος, είναι πως ο έμπειρος κόουτς ετοιμάζει εκπλήξεις στον Αντρέ Βίλας – Μπόας, ώστε να «χτυπήσει» τους Γάλλους.

Ποια θα είναι η σύνθεση των ομάδων για τον Ολυμπιακό και ποια για τη Μαρσέιγ

Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Σα, ο οποίος μπροστά του, από δεξιά προς αριστερά, θα έχει τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας. Στα χαφ θα βρεθούν οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά, ενώ «παίζεται» να ξεκινήσει ο Πέπε αντί του Καμαρά. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι σίγουρα ο Ελ Αραμπί, με τον Φορτούνη, τον Βαλμπουενά και τον Ραντζέλοβιτς να διεκδικούν φανέλα βασικού.

Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι θα ξεκινήσουν με τους Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσαλέτα – Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Σανσόν, Τοβέν, Παγιέ, Κιζάνς και Μπενεντέτο. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ορσάτο από την Ιταλία, με βοηθούς τους Μέλι και Καρμπόνε, με 4ο τον Τζιακομέλι. Στο VAR θα είναι ο Γκουίντα και AVAR ο Περέτι.

Να αναφέρουμε πως η καλύτερη πορεία του Ολυμπιακού στο Champions League σημειώθηκε τη σεζόν 1998 – 1999, όταν αποκλείστηκε από τη Γιουβέντους στα προημιτελικά (2-1 ήττα το Τορίνο και 1-1 στο ΟΑΚΑ), ενώ άλλες έξι φορές έφτασε στους «16», με πιο πρόσφατη την σεζόν 2013 – 2014, όταν έμεινε εκτός  από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0 νίκη εντός και 3-0 ήττα εκτός).  Συνολικά, στην κορυφαία διοργάνωση, ο Ολυμπιακός μετρά 174 αγώνες, 63 νίκες, 33 ισοπαλίες και 78 ήττες, ενώ έχει σημειώσει 214 γκολ κι έχει δεχθεί 265.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments