Ελλάδα

Ηράκλειο πλημμύρες: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερις ανθρώπους – Βούλιαξε ο Καρτερός

Ηράκλειο πλημμύρες: Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τέσσερις ανθρώπους – Βούλιαξε ο Καρτερός
Ηράκλειο πλημμύρες: Με προβλήματα στον Καρτερό και στην Αλικαρνασσό συνεχίζεται η κακοκαιρία στο Ηράκλειο. Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό τεσσάρων οδηγών.

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την κακοκαιρία που πλήττει το Ηράκλειο εδώ και δύο μέρες, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια επικίνδυνα για τους οδηγούς. Ήδη έλαβε χώρα μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβίσει τέσσερις οδηγούς που βρέθηκαν παγιδευμένο στον Καρτερό στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, στην πρώην 133 ΣΜ. Η επιχείρηση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, είχε αίσιο τέλος.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης ήταν δύο άνθρωποι σε κάθε αυτοκίνητο, περιμένοντας βοήθεια για να καταφέρουν τελικά να απεγκλωβιστούν από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το ύψος του νερού, σύμφωνα με τo ekriti, ξεπερνούσε στο σημείο το 1,5 μέτρο, και ο κίνδυνος για τους πολίτες ήταν σοβαρός. Το ρέμα του Καρτερού υπερχείλισε κατεβάζοντας τεράστιες ποσότητες νερού και προκαλώντας σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή όπου υπάρχουν κατοικίες και επιχειρήσεις.

Τρέχουν για τα προβλήματα στην Αλικαρνασσό

Μάχη με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η βροχή δίνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι και οι Πυροσβέστες στην Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες τoυ cretapost από την περιοχή, με τους πυροσβέστες να έχουν στα χέρια σκουπόξυλα για να καθαρίσουν τα φρεάτια που έχουν φράξει.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεύθυνε έκκληση να αποφεύγεται η διέλευση από τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ύψους του νερού που κατεβαίνει δίπλα από την γέφυρα της Εθνικής (από το Αστυνομικό Μέγαρο) φτάνει τουλάχιστον το 1 μέτρο και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Υπήρξαν εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα, ενώ δύσκολα είναι τα πράγματα και στην Εθνική οδό. Τα προβλήματα παρουσιάζονται σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής και για το λόγο αυτό οι αρχές ζητούν περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από την περιοχή.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου Γιώργος Τσικαλάς που κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, μέχρι να περάσει το φαινόμενο. «Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη» επισήμανε.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων και τη διακοπή της κυκλοφορίας σε κάποια σημεία, σημειώνονται δυσκολίες στην κυκλοφορία των οχημάτων κυρίως προς το Αεροδρόμιο ή ακόμη και πάνω στην εθνική οδό.

Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την ολιγόωρη αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε από χθες το νησί της Κρήτης και από την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα στις υποδομές.

Συγκεκριμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό για τις επόμενες 4 ώρες, από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments