Πολιτική

Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Στην Καστοριά σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Στην Καστοριά σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Χαρδαλιάς κορωνοϊός: Καμπανάκι έχει χτυπήσει στις αρχές η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην Καστορία, με τον Χαρδαλιά να μεταβαίνει σήμερα στην περιοχή.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, καθώς τα 667 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Αττική, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ιωάννινα, Κοζάνη και Καστοριά είναι οι Περιφερειακές Ενότητες που εντοπίζονται οι περισσότερες μολύνσεις, με τα νέα περιοριστικά μέτρα να είναι προ των πυλών. Άλλωστε ήδη η Κοζάνη έχει μπει σε τοπικό lockdwn ενώ προς τα εκεί οδεύει και η Καστοριά.

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμός των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα μεταβεί σήμερα στην Καστοριά.

Εκεί θα συμμετέχει στη 1:00 το μεσημέρι σε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις Δημάρχους της περιοχής. Επίσης, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εμπλεκόμενους φορείς της συμπρωτεύουσας.

Χθες, ο κ. Χαρδαλιάς απήθυνε έκκληση στους κατοίκους όχι μόνο των παραπάνω περιοχών αλλά και ολόκληρης της χώρας να τηρούν πιστά τα μέτρα αυτοπροστασίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. “Θα ήθελα να απευθυνθώ στους κατοίκους των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης και της Καστοριάς, τους οποίους καλούμε να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στις περιοχές αυτές παρατηρείται ιδιαίτερο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα. Φορτίο το οποίο θα αξιολογηθεί από την ειδική Επιτροπή Επιδημιολόγων του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας Προστασίας από την COVID, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στις 5:00 το απόγευμα” ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε:

“Η Θεσσαλονίκη με 652 πλέον ενεργά κρούσματα βρίσκεται σε επίπεδο 2-Επιτήρησης. Τα Ιωάννινα με 2.643 ενεργά κρούσματα και η Καστοριά με 124 ενεργά κρούσματα βρίσκονται στο επίπεδο 3-Αυξημένης Επιτήρησης. Και στις τρεις περιοχές παρατηρούνται υψηλοί επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές, υψηλός αριθμός διάσπαρτων χωροταξικά επιδημιολογικών clusters και η αύξηση των κρουσμάτων δείχνει επιθετική και άρα εξαιρετικά επικίνδυνη. Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ και στην Αττική όπου η κατάσταση παραμένει κρίσιμα σταθερή, ενώ στον Κεντρικό Τομέα, που έχουμε και τα περισσότερα κρούσματα, η κατάσταση παραμένει εύθραυστη, άρα ακόμα επικίνδυνη, και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και επαγρύπνηση από όλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, σε όλη την χώρα και με έμφαση σε πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, έχουν ξεκινήσει σαρωτικοί στοχευμένοι έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τις Περιφέρειες, το Λιμενικό Σώμα και τη Δημοτική Αστυνομία, για το ζήτημα της τήρησης των μέτρων. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους τη Καστοριάς, των Ιωαννίνων, της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βοιωτίας και των Σερρών που τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει έντονη επιδημιολογική πίεση, καθώς και ολόκληρης της χώρας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά της πανδημίας, να αποφύγουμε μία τροπή προς το χειρότερο. Γιατί όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα είναι αποκλειστικά στο χέρι μας. Εξαρτάται από όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά. Στο χέρι μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία τη δική μας και των γύρω μας, αλλά και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη νέα κανονικότητα που βρήκαμε μετά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Γιατί ένα lockdown επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ανατρέπει τον οικογενειακό μας προγραμματισμό, τα επαγγελματικά μας σχέδια, επηρεάζει αρνητικά την κοινωνική μας ζωή και τη ψυχολογία μας. Πίσω από κάθε lockdown υπάρχουν άνθρωποι, συμπολίτες μας, ολόκληρες οικογένειες και κανένας ασυνείδητος δεν επιτρέπεται, αγνοώντας τα μέτρα, να παίζει με τις ζωές τους, να θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments