Αθλητισμός

Μπράγκα – ΑΕΚ: 3-0

Μπράγκα – ΑΕΚ: 3-0
Μπράγκα - ΑΕΚ: Δεν τα κατάφερε η Ένωση, υπέκυψε στην, έμπειρη στο Europa League, πορτογαλική ομάδα.

Την πρώτη της εκτός έδρας ήττα από το 2011 στο Europa League γνώρισε η ΑΕΚ αφού έχασε από την Μπράγκα στην Πορτογαλία με 3-0 για την 1η αγωνιστική των ομίλων της διοργάνωσης. Τα γκολ των Πορτογάλων πέτυχαν στο 44′ ο Γκαλένο, στο 78′ ο Παουλίνιο και στο 88′ ο Αντρέ Όρτα. Στο άλλο ματς του 7ου ομίλου η Λέστερ κέρδισε τη Ζόρια με το ίδιο σκορ (3-0). Να σημειώσουμε ότι ο Νέλσον Ολιβέιρα σπατάλησε μία μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 63′, ενώ λίγο αργότερα είχε μία άσχημη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Μπράγκα.

Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι

Παρά το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ στάθηκε καλά κόντρα στην πορτογαλική ομάδα, εν τέλει πλήρωσε το κακό διάστημα των τελευταίων λεπτών και πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0 εις βάρος της. Ο Γκαλένο ήταν ο παίκτης που στο 45′ έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή της Ένωσης και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώντα. Το ειρωνικό είναι ότι πριν από αυτή τη φάση, η μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης άνηκε στην ΑΕΚ και ήρθε έρθει μόλις δύο λεπτά νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, ήταν στο 42′ όταν ο Κρίστιτσιτς βρήκε τον Ολιβέιρα μέσα στην περιοχή και εκείνος από θέση μέσα αριστερά έκανε μια ελαφρά σύγκλιση, έπιασε αμαρκάριστος το σουτ με το δεξί και έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια της Μπράγκα. Ακριβώς μετά από αυτή τη φάση ωστόσο, η Μπράγκα πίεσε για ένα δίλεπτο την ΑΕΚ και άνοιξε το σκορ.

Κατά τα άλλα, αν εξαιρεθεί το πρώτο δεκάλεπτο όπου και η ΑΕΚ πιέστηκε από την πορτογαλική ομάδα, όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο βρήκε την Ένωση να έχει ανασταλτικό προσανατολισμό μεν, να ελέγχει το ματς δε. Μάλιστα, όποτε η ΑΕΚ γινόταν κάτοχος της μπάλας έκανε καλό passing game ενώ και όταν έβγαινε στις αντεπιθέσεις το έκανε με προϋποθέσεις. Το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου ωστόσο γκρέμισε την καλή εμφάνιση της πλειονότητας των υπολοίπων 43 λεπτών.

Στην επανάληψη, με την ΑΕΚ να απαιτείται να επιτεθεί και να πρέπει αναπόφευκτα να ανεβάσει τις γραμμές της στο γήπεδο, το παιχνίδι πήρε έναν ρυθμό που ξεκάθαρα ευνοούσε την Μπράγκα. Μπορεί η ΑΕΚ να έχασε δυο καλές ευκαιρίες, πρώτα με τον Τσιγκρίνσκι και την κοντινή του προβολή που κατέληξε στα χέρια του Ματέους και στη συνέχεια με τους Λιβάγια, Τάνκοβιτς να συνεργάζονται για να στείλει από κοντά άουτ τη μπάλα ο Ολιβέιρα, αλλά οι ανοικτοί χώροι που δημιουργήθηκαν ήταν ό,τι έπρεπε για την Μπράγκα.

Οι γηπεδούχοι έμπαιναν πολύ πιο εύκολα στην περιοχή σε σχέση με το πρώτο μέρος, οι γραμμές της ΑΕΚ είχαν κενά και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Μπράγκα και εν τέλει σε μια κατά μέτωπο επίθεσή της, η πορτογαλική ομάδα έκανε το 2-0. Συγκεκριμένα, ο Γκαλένο, έπειτα από λάθος του Λιβάγια στο κέντρο και κλέψιμο, κουβάλησε τη μπάλα για πολλά μέτρα και έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Παουλίνιο που βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώντα και έγραψε το 2-0 στο 78′.

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε ήταν πως το παιχνίδι απέκτησε τυπικό χαρακτήρα, η ΑΕΚ πίεσε υποτυπωδώς μπας και μειώσει αλλά ένα ακόμα λάθος του Λιβάγια και ένα ακόμα αστραπιαίο επιθετικό transition της Μπράγκα έγινε το 3-0 με πλασέ του Χόρτα που ήταν και το τελικό σκορ. Το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε ήταν πως ο Καρέρα έβγαλε από το ματς τον Λιβάγια κάνοντας αλλαγή στην αλλαγή αφού ο Κροάτης είχε μπει στο ματς με την έναρξη της επανάληψης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments