Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Ομόνοια: 1-1

ΠΑΟΚ – Ομόνοια: 1-1
ΠΑΟΚ - Ομόνοια: Η κυπριακή ομάδα πήρε σπουδαίο αποτέλεσμα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην άδεια Τούμπα στο ματς για τον 5ο όμιλο του Europa League.

Στο 1-1 έμειναν ΠΑΟΚ και Ομόνοια για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η κυπριακή ομάδα πήρε κεφάλι στο σκορ από το 16′ με γκολ του Μποτεάκ, ενώ ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε με τον Μουργκ στο 56ο λεπτό. Η Ομόνοια όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στην (άδεια λόγω κορωνοϊού) Τούμπα, αλλά πανηγύρισε και τον πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό. Στο άλλο ματς του ομίλου η Γρανάδα έφυγε νικήτρια από την Ολλανδία αφού κέρδισε με 2-1 τη γηπεδούχο Αϊντχόβεν.

Ένα λάθος του Ίνγκασον ήταν αρκετό για να πάρουν το… δωράκι τους οι Κύπριοι και συγκεκριμένα ένα πλάγιο – από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε έξυπνα τη φάση και ο Λέτσγιακς με μια σέντρα από τα αριστερά, βρήκε τον Μποτεάκ, ανενόχλητο στο δεύτερο δοκάρι, να αξιοποιεί πλήρως την πρώτη τελική προσπάθεια για την ομάδα του και να κάνει το 0-1.

Το πλάνο για τους φιλοξενούμενους πήγαινε κατά γράμμα από την αρχή του παιχνιδιού και έχοντας επιφέρει απόλυτη ψυχρολουσία στους «ασπρόμαυρους», προσπάθησαν να μπλοκάρουν τον ΠΑΟΚ στον άξονα, ρίχνοντας τους γηπεδούχους στη δημιουργία παιχνιδιού από τα πλάγια χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του α΄ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έδειξε να δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία φάσεων, αδυνατώντας να αναπτυχθεί ορθολογικά, την ώρα που η Ομόνοια διαχειριζόταν με ευκολία το προβάδισμα, έχοντας κοντά τις γραμμές της με τρομερές αλληλοκαλύψεις, «κυνηγώντας» μέχρι τέλους κάθε στιγμή της δεδομένου πως ο αντίπαλος της πρόσφερε στα μετόπισθεν φάσεις σύγχυσης.

Με τον ΠΑΟΚ να κρατά μια ανούσια υπεροχή που δεν του πρόσφερε τίποτα και την Ομόνοια το αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το δείκτη του σκορ στο 0-1.

Με την έναρξη του β΄μέρους, ο Αμπέλ Φερέιρα προχώρησε στην πρώτη κίνηση τακτικής, ενεργοποιώντας τον Αουγκούστο μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ έδειξε να «πατάει» καλύτερα και το εξαργύρωσε μέσα από μια εξαιρετική συνεργασία των παικτών του, με το «σπάσιμο» της μπάλας από τον Σβαμπ για τον Μουργκ που τελείωσε τη φάση με το αριστερό, γράφοντας το 1-1.

Σε διάστημα μερικών λεπτών, ωστόσο, οι Κύπριοι έδειξαν πως παραμένουν ιδιαίτερα επικίνδυνοι και χρειάστηκε μια σπουδαία επέμβαση του Ζίβκοβιτς που τα έβαλε δικαιολογημένα με τους συμπαίκτες του λόγω κακής αντίδρασης σε ένα μομέντουμ που ο ΠΑΟΚ έπρεπε να εκμεταλλευτεί για να το γυρίσει…

Μέχρι το 74΄της αναμέτρησης, ο Φερέιρα είχε ολοκληρώσει και τις πέντε αλλαγές του, ωστόσο, το πολυπόθητο γκολ της ανατροπής για τον ΠΑΟΚ δεν ήρθε ποτέ, με την Ομόνοια -μάλιστα- να δείχνει ψυχικά αποθέματα μέχρι το τελευταίο λεπτό, αποδεικνύοντας στην πράξη πως είναι μια άκρως σκληροτράχηλη ομάδα.

Το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ στην Τούμπα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων και έδωσε από έναν βαθμό που σαφώς προβληματίζει περισσότερο τους γηπεδούχους και μπορεί κάποιος να μιλήσει μέχρι και για γκέλα.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Μάτος (62′ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Εσίτι (46′ Ντούγκλας Αουγκούστο), Σβαμπ, Μουργκ (73′ Μπίσεσβαρ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (73′ Τζόλης), Τσόλακ (62′ Σβιντέρσκι).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λίφτνερ, Λανγκ, Λέτσγιακς, Βίτορ Γκόμες, Παπουλής (75′ Ασαντέ), Τζιώνη, Ζόρντι Γκόμεθ (75′ Κούσουλος), Μποτεάκ (93′ Λοΐζου), Ντούρις (76′ Κακουλλής).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments