Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μέρα νίκης και δικαίωσης» – «Να ξηλωθούν όσοι συνέργησαν» ζητά η Πολιτική Αγωγή

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μέρα νίκης και δικαίωσης» – «Να ξηλωθούν όσοι συνέργησαν» ζητά η Πολιτική Αγωγή
Δίκη Χρυσής Αυγής: Μετά το τέλος της ιστορικής δίκης, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής δήλωσαν ότι σήμερα είναι «μέρα νίκης και δικαίωσης», ενώ ζήτησαν και να ξηλωθούν όσοι συνέργησαν με τη Χρυσή Αυγή μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς.

«Μέρα νίκης και δικαίωσης» χαρακτήρισαν τη σημερινή Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή το διευθυντήριο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

«Η προσπάθεια αναβίωσης του ναζισμού και της νομιμοποίησης της ναζιστικής εγκληματικής βίας δεν πέρασαν στην Ελλάδα γιατί το δικαστήριο αυτό, με την ισχυρή παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος, έβαλε οριστική ταφόπετρα. Η σημερινή δίκη μένει στην ιστορία γιατί απέρριψε όλο το παραμύθι της οργανωμένης κλάψας των προηγούμενων ημερών και της προσπάθειας παρέλκυσης μέχρι και την τελευταία στιγμή από αρκετούς κατηγορουμένους. Και φυσικά δεν μάσησε στις παιδιάστικες δικαιολογίες. Φεύγουμε από τη δίκη με το κεφάλι ψηλά απέναντι στην ελληνική κοινωνία, τη Μάγδα Φύσσα και τα θύματα της Χρυσής Αυγής», δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο συνήγορος των Αιγύπτιων ψαράδων, ΚώσταςΠαπαδάκης.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης μίλησε για τη σημασία της σημερινής μέρας, αλλά δεν παρέλειψε να στείλει και το μήνυμα να τιμωρηθούν και όσοι κάλυπταν ή ενίσχυαν την ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Ο κ. Καμπαγιάννης ζήτησε, μάλιστα, να ξηλωθούν από τους κρατικούς μηχανισμούς όσοι συνέργησαν υπέρ της Χρυσής Αυγής. «Απέναντι στη Μάγδα Φύσσα είχαμε ένα μεγάλο χρέος, ένα μεγάλο καθήκον και θεωρώ ότι το εκπληρώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την ανάγκη κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης για την οικονομική αποζημίωση των θυμάτων.

Δείτε τις δηλώσεις των δύο συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδηγούνται στη φυλακή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 39 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές. Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments