Πολιτική

Στις 19:00 διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

Στις 19:00 διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθυνθεί στο λαό μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Αναμένονται ανακοινώσεις για αυστηρότερα μέτρα.

Σε νέο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό θα προχωρήσει σήμερα το απόγευμα στις 19:00 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου “Είμαστε αντιμέτωποι με δεύτερο κύμα, που έχει έρθει στην πατρίδα μας. Η χώρα μας, τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το απόγευμα θα έχω την ευκαιρία να απευθυνθώ στον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως “η έμφαση δεν πρέπει να δίνεται μόνο στην ατομική ευθύνη αλλά στην ανάγκη η ατομική ευθύνη να είναι υπόδειγμα πάνω στο οποίο θα χτίσουμε μία συλλογική αλληλεγγύη”. «Αναγκαζόμαστε να πάρουμε κάποια πρόσθετα μέτρα διότι στην ουσία έχουμε λίγους που παραβιάζουν κάποιος κανόνες, ενώ οι πολλοί συμμορφώνονται. Δυστυχώς, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή και το νέο αρνητικό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων σε 24 ώρες.

Σε λίγη ώρα, στις 12:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες καθώς συνολικά 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας μετρούν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, δύο εκ των οποίων (Κοζάνη και Καστοριά) βρίσκονται σε τοπικό lockdown και άλλες 17 σε «πορτοκαλί» συναγερμό.  Στο τραπέζι του Μαξίμου παραμένουν μέτρα όπως:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • ο περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4)
  • οι επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Τονίζεται ότι για την ώρα δεν προκύπτει «λουκέτο» στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν τα μεσάνυχτα που ισχύει τώρα.

Χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, ο  ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πλέον στη χώρα 27.334, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 3.672 (13,4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91,9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments