Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός από τα 865 νέα κρούσματα – Στο τραπέζι αυστηρότερα μέτρα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός από τα 865 νέα κρούσματα – Στο τραπέζι αυστηρότερα μέτρα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Νέο αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να εξετάζουν τη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νεότερα από την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, 865 νέα κρούσματα, τα περισσότερα που έχουν επιβεβαιωθεί σε ένα 24ωρο από την εμφάνιση της νόσου στη χώρα, με την κατάσταση να κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Οι περιπτώσεις αυτές και τα αυξημένα νούμερα έφεραν ήδη το δεύτερο lockdown, με την Καστοριά να περνάει και αυτή στο επίπεδο 4, μετά την Κοζάνη.

Την ίδια ώρα, Θεσσαλονίκη, Βοιωτία, Λάρισα, Σέρρες και Ιωάννινα πέρασαν στο επίπεδο 3, που συνεπάγεται και αυστηροποίηση των μέτρων.

Οι ειδικοί κρούουν καμπανάκι κινδύνου και φωνάζουν πως αν δεν ληφθούν νέοι περιορισμοί πολύ σύντομα οι ανακοινώσεις θα κάνουν λόγο για 1.000 κρούσματα. Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν τα χειρότερα, η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και να αποφευχθεί ένα lockdown στα μεγάλα αστικά κέντρα, γεγονός που θα έχει μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

Η σημερινή ημέρα θεωρείται κομβική για τις αποφάσεις που θα λάβει το Μέγαρο Μαξίμου και αφορούν περαιτέρω μέτρα.

Σήμερα, το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων για να γίνει αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης. Στις σκέψεις υπάρχει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από την 1:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί, σε όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3. Αυτές δηλαδή που είναι με πορτοκαλί στον χάρτη. Στη λίστα αυτή βρίσκονται φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται πως για την ώρα δεν προκύπτει “λουκέτο” στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν τα μεσάνυχτα που ισχύει τώρα. Τα μέτρα αυτά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και όποια άλλα κριθούν απαραίτητα στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τηλεοπτικό μήνυμα. Τέλος, το θέμα του κορωνοϊού αναμένεται να απασχολήσει και την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη που θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας. Θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ίσως είναι οι πρώτοι που μάθουν τις προθέσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments