Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στις 20 μονάδες – Το 60% θα κάνει το εμβόλιο κορωνοϊού

Δημοσκόπηση Interview: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ στις 20 μονάδες – Το 60% θα κάνει το εμβόλιο κορωνοϊού
Δημοσκόπηση Interview: Οι πολίτες ανησυχούν πρώτα για την οικονομία, μετά για τα ελληνοτουρκικά και στη συνέχεια για τον κορωνοϊό. Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί.

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 20,3%. Στη συγκεκριμένη έρευνα οι πολίτες έχουν απαντήσει ότι ανησυχούν πρώτα για την οικονομία, μετά για τα ελληνοτουρκικά και στη συνέχεια για τον κορωνοϊό.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΚΙΝΑΛ 7,3%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3,0%. Το 12,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ το 8,2% δηλώνει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα.

Η πρόθεση ψήφου

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%). Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και έπειτα ο Νίκος Δένδιας με 5,8%.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες σε ποσοστό 22% προτιμούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον Αλέξη Χαρίτση να ακολουθεί (14%).

Όσον αφορά τον κορωνοϊό, η μεγάλη πλειοψηφία εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%). Το 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν θέλει να εμβολιαστεί. Σχετικά με τη χρήση μάσκας, η πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, ενώ 25% κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες

Η ανησυχία των πολιτών εστιάζεται κυρίως στην οικονομία (43%), μετά στην τουρκική προκλητικότητα (32%) και κατόπιν στην πανδημία (20%). Την ίδια ώρα ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46%.

Θυμίζουμε ότι από αύριο θα είναι σε εξέλιξη «μάχη» στη Βουλή αφού ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχεται να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του υπουργού Οικονομικών. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αξιοποιήσει τη διήμερη προθεσμία για την εκκίνηση της συζήτησης που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής. Έτσι, η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή στις 18:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments