Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Νίκος Χαρδαλιάς: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας
Νίκος Χαρδαλιάς: Στη συμπρωτεύουσα θα μεταβεί σήμερα ο Υφυπουργός καθώς η πόλη αντιμετωπίζει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι, καθώς τα 865 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο  αποτελούν νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων. Η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της πανδημίας, με την Καστοριά και την Κοζάνη να βρίσκονται ήδη σε τοπικό lockodown και σε επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου. Μια «ανάσα» από την ανακοίνωση νέων περιοριστικό μέτρων βρίσκεται όμως και η Θεσσαλονίκη. 

Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να γίνει καλύτερος συντονισμός των ενεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα μεταβεί σήμερα στην πόλη. Εκεί, στις 7:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αιρετούς εκπροσώπους και τους εμπλεκόμενους φορείς της Θεσσαλονίκης. Παρών θα είναι και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκεκριμένα:

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη, αίθουσα συσκέψεων). Εκτός του κ. Τζιτζικώστα και κ. Χαρδαλιά θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας – Χροτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρήστος Μήττας, και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Στο επίπεδο 3 η Θεσσαλονίκη:

Υπενθυμίζεται πως χτες ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού σε επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης, για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών.”Η κατάσταση είναι κρίσιμη και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων επιβάλλεται από τις παρούσες συνθήκες. Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές στην προσπάθειά μας να βάλουμε φρένο στην έξαρση του ιού και να περιορίσουμε την πανδημία. Και μπορούμε και πρέπει και επιβάλλεται να τα καταφέρουμε. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα, να ακολουθούμε πιστά τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών.

Κάνω ιδιαίτερη έκκληση στους κατοίκους της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Βοιωτίας, των Σερρών και των Ιωαννίνων όπου παρατηρείται επιθετικότατη αύξηση του ιικού φορτίου, να παραμείνουν σε εγρήγορση. Μαζί με τους Περιφερειάρχες και τους αιρετούς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση ανακοπής του ρυθμού μετάδοσης. Μια προσπάθεια που θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται η συμμετοχή, η συνέργεια όλων μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments