Αθλητισμός

Μαρτίνς Ολυμπιακός: Αυτό ήταν το έξτρα κίνητρο του Πορτογάλου τεχνικού

Μαρτίνς Ολυμπιακός: Αυτό ήταν το έξτρα κίνητρο του Πορτογάλου τεχνικού
Μαρτίνς Ολυμπιακός: Ο Πορτογάλος τεχνικός γράφει ιστορία με την ομάδα του Πειραιά αφού έγινε ο πρώτος που φτάνει τις 15 ευρωπαϊκές νίκες. Ποιο ήταν το έξτρα κίνητρό του;

Ο Πέδρο Μαρτίνς αμφισβητήθηκε πολύ στην αρχή της καριέρας του με τον Ολυμπιακό αφού ο πάγκος της ομάδας του Πειραιά έχει αποδειχθεί «ηλεκτρική καρέκλα» για πολλούς προπονητές. Ο Πορτογάλος τεχνικός γράφει ιστορία με την ομάδα του Πειραιά αφού έγινε ο πρώτος που φτάνει τις 15 ευρωπαϊκές νίκες. Ποιο, όμως, ήταν το έξτρα κίνητρό του;

Το Sportime αποκαλύπτει: «Να προσθέσω κάτι για τον Μαρτίνς, δεν υπάρχει λόγος. Δεν το χρειάζεται. Απλώς, επειδή πρόκειται για έναν τύπο που παρακολουθεί τα πάντα, διαβάζει τα πάντα, πληροφορείται τα πάντα – και όχι μόνο τώρα, αλλά από την πρώτη στιγμή του ερχομού του στην Ελλάδα – δεν ξεγελιέται. Απλώς, και αυτός, έχει μάθει πλέον να απολαμβάνει (μη νομίζετε πως κάποιος επαγγελματίας, ειδικά στο ποδόσφαιρο, δεν το κάνει…) τις κωλοτούμπες για την πάρτη του. Γιατί δεν ξεχνάει πριν 10 μήνες τι του έσουρναν.

Anyway, κλείνει η παρένθεση. Το δικό του κίνητρο, του Μαρτίνς, σε αυτόν τον όμιλο ήταν το 1on1 με δύο προβεβλημένους πατριώτες του, τον Βίλας Μπόας και τον Κονσεϊσάο, δύο πάνω κάτω συνομηλίκους του, με διαφορετική όμως πορεία και δυναμική στους πάγκους. To ήθελε, το θέλει, το γουστάρει πολύ αυτό το μπραντ-ντε-φερ ο Πεδράο. Όχι γιατί αποτελεί κάποια ανανέωση του διαβατηρίου που νομοτελειακά θα χρειαστεί τα επόμενα χρόνια. Προσωπική κινητοποίηση, ματαιοδοξία αν θέλετε, που στη δουλειά του, χρειάζεται, τραβάει μπροστά, κινητοποιεί. Και αν με τον Βίλας Μπόας δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο background, κάτι που αγωνιστικά να τους συνδέει στην προπονητική πορεία τους στο παρελθόν, με την Πόρτο συγκεκριμένα και όχι (τόσο) με τον Κονσεϊσάο, έχει. Και αρκετά…».

Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα θετικά σχολιάστηκαν και οι δηλώσεις του Μαρτίνς μετά τη μεγάλη νίκη με τη Μαρσέιγ. Ο Πορτογάλος τεχνικός παραδέχθηκε χωρίς να διστάσει ότι πήρε μεγάλο ρίσκο.

«Τέτοιες νίκες και τέτοιες μεγάλες βραδιές έπρεπε να τις ζούμε με τον κόσμο μας. Είναι δύσκολο να μην τους έχουμε μαζί μας. Για τη νίκη είμαστε πολύ χαρούμενοι. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας. Τα καταφέραμε και δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό. Όμως δεν έχουμε καταφέρει ακόμη κάτι, χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη και ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος. Πλέον κανείς δεν αμφισβητεί πως ο Ολυμπιακός πάει να προκριθεί και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Νομίζω πως κερδίσαμε δίκαια. Ίσως πολλοί απορήσουν με τη χρησιμοποίηση του Φορτούνη και του Χασάν. Πήρα μεγάλο ρίσκο, γιατί το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και θα μπορούσε να συμβεί οτιδήποτε. Ευτυχώς το ρίσκο αυτό μας βγήκε σε καλό», είπε, ανάμεσα σε άλλα ο Πέδρο Μαρτίνς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments