Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς: Παραμένει άφαντος – Τον αναζητά και η Interpol

Δίκη Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς: Παραμένει άφαντος – Τον αναζητά και η Interpol
Δίκη Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς: Και εκτός συνόρων επεκτείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καταδικασμένου χρυσαυγίτη που έχει εξαφανιστεί.

Eξαφανισμένος παραμένει ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, ο Χρήστος Παππάς, με τις έρευνες των Αρχών να επεκτείνονται και εκτός συνόρων ζητώντας βοήθεια από όπου γίνεται.

Την ώρα που ένα προς ένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής παραδόθηκαν ή συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στις φυλακές, ο υπαρχηγός της οργάνωσης Χρήστος Παππάς εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης. Μάλιστα, οι ελληνικές Αρχές, όπως μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου έστειλε αίτημα αναζήτησής του και στην INTERPOL.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας τον αναζήτησαν σε επτά σημεία της χώρας, ανάμεσα στα οποία ήταν η Αθήνα και το Άγιο Όρος. Μάλιστα, το βράδυ της Πέμπτης (22 Οκτωβρίου) αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, που είχε δηλώσει ως μόνιμη κατοικία και πλέον διαμένει συγγενικό του πρόσωπο. Για δεκαπέντε λεπτά οι αστυνομικοί έκαναν τα πάντα φύλλο και φτερό χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες ο Χρήστος Παππάς είχε δώσει κανονικά το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αν και τα κινητά του τηλέφωνα έχουν να χρησιμοποιηθούν καιρό ενώ σε… πινγκ – πονγκ ευθυνών επιδίδονται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η αντιπολίτευση. Και ενώ στην πρώτη ανακοίνωση το υπουργείο τόνιζε πως «εάν η αστυνομία παρακολουθούσε με οποιονδήποτε τρόπο τον Χρήστο Παππά θα παρανομούσε διπλά απέναντι σε έναν πολίτη και σε έναν κατηγορούμενο», λίγο αργότερα πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνιζαν ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν υπό επιτήρηση μόνο για την προστασία τους από ακτιβιστικές ενέργειες.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε και τη στάση που φέρεται να τηρεί ο Περικλής Σταυριανάκης, δικηγόρος του καταδικασθέντα χρυσαυγίτη, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και τόνισε πως δεν γνωρίζει το μέρος στο οποίο βρίσκεται ο εντολέας του αλλά προσέθεσε πως ακόμα και αν ήξερε, δεν θα το αποκάλυπτε. «Μιλήσαμε αμέσως μετά την απόφαση», συμπλήρωσε ο κ. Σταυριανάκης. «Σύμφωνα με τα όσα λέει ο εντολέας μου, εάν εκτίσω την ποινή που μου επιβλήθηκε πρωτόδικα θα την έχω εκτίσει εξολοκλήρου μέχρι να βγει η ποινή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Το Εφετείο για εμένα δεν θα έχει νόημα καθώς εάν αθωωθώ ή μειωθεί η ποινή μου τον χρόνο που θα έχω εκτίσει δεν θα μπορεί να μου τον επιστρέψει κανένας», ξεκαθάρισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments