Ελλάδα

Κορωνοϊός Σέρρες: Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

Κορωνοϊός Σέρρες: Σε ισχύ έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων
Κορωνοϊός Σέρρες: Συναγερμός έχει σημάνει στις Σέρρες, μετά τα αυξημένα νούμερα των νοσούντων με κορωνοϊό. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε γηροκομείο.

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε κυβέρνηση και ειδικούς από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις Σέρρες. Χθες, Κυριακή 25 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της δημοτικής αρχής, στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος της πόλης, Αλέξανδρος Χρυσαφής, καθώς και όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα:

  • Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
  • Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.
  • Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.
  • Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Και οι εξής δράσεις:

  • Προμήθεια οκτώ πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.
  • Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.
  • Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.
  • Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.
  • Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.
  • Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότιολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτηρητής στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: «Ολοκληρώσαμε μια εξαιρετικά σημαντική σύσκεψη μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της περιοχής. Είμαστε εδώ με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα όχι για να επιβάλλουμε κάποιο lockdown, αλλά για να δούμε πώς θα δουλέψουν τα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε πιο δύσκολα μέτρα. Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει συζήτηση για επόμενα μέτρα χωρίς να έχουν εφαρμοστεί όσα έχουν ήδη αποφασιστεί και αφού τα έχουμε δει σε επίπεδο κοινωνίας.

Κάνουμε έκκληση στον κόσμο να εφαρμόζει τα μέτρα. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Υπάρχει επιθετική έξαρση στην περιοχή – έχουμε 239 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να εντοπίζεται στο Δήμο Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και στους όμορους Δήμους. Έχουμε 442 στενές επαφές υψηλού ρίσκου οι οποίες είναι απομονωμένες.

Προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευμένες δειγματοληψίες, καθώς και ενημέρωση του πληθυσμού. Καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια, οι σύμμαχοί μας είναι οι νέοι άνθρωποι. Τους καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη τις επόμενες ημέρες, μια μάχη που η περιοχή έχει αποδείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας ότι μπορεί να την κερδίσει με την πιστή τήρηση των μέτρων.

Παραμένουμε σε συναγερμό, παραμένουμε σε επιφυλακή. Ήταν πολύ γόνιμη η συζήτηση με όλους, με τους Δημάρχους και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη, γιατί από την πρώτη στιγμή έδειξαν αντανακλαστικά και πιστεύω ότι μαζί με όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης θα τα καταφέρουμε. Η συνεργασία μας με τον Περιφερειάρχη είναι καθημερινή, η βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική πίεση – με πιστή τήρηση των μέτρων μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Συναγερμός μετά από κρούσματα σε γηροκομείο:

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Σέρρες εντοπίστηκαν και κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων «Κωστοπούλειος Στέγη». Συγκεκριμένα, θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν έξι εργαζόμενοι και επτά φιλοξενούμενοι της δομής. Οι ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments