Ελλάδα

Πλοίο Πολεμικού Ναυτικού: Αποκαλυπτικές εικόνες από την σύγκρουση με το εμπορικό

Πλοίο Πολεμικού Ναυτικού: Αποκαλυπτικές εικόνες από την σύγκρουση με το εμπορικό
Πλοίο Πολεμικού Ναυτικού: Από τη σύγκρουση το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πήρε κλίση. Αυτή τη στιγμή ρυμουλκείται στον Πειραιά.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου στον Πειραιά και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ύστερα από σοβαρό ατύχημα, όταν λίγο έξω από το λιμάνι εμπορικό πλοίο εμβόλισε το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» με αποτέλεσμα να πάρει κλίση.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 07:30 το πρωί όταν το φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέφερε κοντέινερ, έξω από το λιμάνι του Πειραιά συγκρούστηκε με το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Στο «Καλλιστώ» υπήρξε ελεγχόμενη εισροή υδάτων και πήρε μεγάλη κλίση, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αυτή την ώρα ρυμουλκείται στο λιμάνι του Πειραιά, με τους ιθύνοντες να ελπίζουν ότι το πλοίο θα σωθεί και δεν θα βυθιστεί.

Σημειώνεται ότι από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα του πολεμικού πλοίου, το οποίο μετέφερε συνολικά 27 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του «Καλλιστώ» είναι πλέον σταθερή, ενώ πάνω παραμένουν τέσσερα άτομα του πληρώματος, προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση ρυμούλκησης. Στο φορτηγό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Το εμπορικό πλοίο ουσιαστικά έκοψε στη μέση το ναρκοθηρευτικό αποκόβοντάς του την πρύμνη.  Η τεράστια αυτή ζημιά οφείλεται εν μέρει και στα υλικά κατασκευής του πολεμικού πλοίου. Είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, γεγονός που το καθιστά ευάλωτο στις συγκρούσεις. Είναι αυτό το χαρακτηριστικό του, όμως, που ίσως το βοηθήσει να μην βυθιστεί όπως αρχικά υπολογιζόταν.

Αποκαλυπτικές είναι οι παρακάτω εικόνες που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ κατά τη ρυμούλκηση:

Πως συνέβη το ατύχημα:

Το MAERSK LAUNCESTON, με σημαία Πορτογαλίας, μετέφερε κοντέινερ. Είχε ξεκινήσει περίπου στις 07:00 από την Ψυττάλεια με προορισμό το Τσανάκαλε και για άγνωστους -μέχρι στιγμής λόγους- έπεσε πάνω στο “Καλλιστώ”, το οποίο εκείνη την ώρα είχε αναχωρήσει από το ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΓΕΝ για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»:

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments