Ελλάδα

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Κρούσματα σε δομή παιδιών με αναπηρία

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Κρούσματα σε δομή παιδιών με αναπηρία
Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Προβληματίζει ο τρόπος μετάδοσης της νόσου.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά τον εντοπισμό 10 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομή παιδιών με αναπηρία. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, πρόκειται για ένα κέντρο αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία της Πρόνοιας, με τις αρχές να ανησυχούν ιδιαίτερα και λόγω της ευαλωτότητας των ατόμων που φιλοξενούνται σε αυτή.

Σημειώνεται πως η δομή δεν φιλοξενεί μόνο παιδιά αλλά γενικώς άτομα με αναπηρία έως 60 ετών.

Σχετικά με το πώς συνέβη η διασπορά του ιού στο κέντρο αποκατάστασης, μία νοσηλεύτρια, η οποία και είχε νοσήσει από τον ιό χωρίς να το γνωρίζει, υπέγραφε τη σχετική δήλωση ότι δεν πάσχει η ίδια αλλά και κανένα άλλο μέλος της οικογένειάς της από κορωνοϊό, την ώρα που τουλάχιστον τρία μέλη του οικογενειακού της περιβάλλοντος είχαν νοσήσει. Κάπως έτσι η νόσος μεταδόθηκε με αποτέλεσμα την μόλυνση των ατόμων αυτών.

Θυμίζουμε πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 κρούσματα, με 260 να αφορούν την Αττική.  Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 84, στα Ιωάννινα 52 και στις Σέρρες, που η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, 31 εκ των οποίων τα 13 στο γηροκομείο της πόλης. Αύξηση μολύνσεων παρατηρείται και στη  με 41 περιπτώσεις το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού:

«Ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 31.496, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

  • 3.883 (12.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12.194 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 95 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 32 (33.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 274 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 581 θανάτους συνολικά στη χώρα. 220 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments