Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Τήρηση των μέτρων ζητά η Μέρκελ

Γερμανία κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων – Τήρηση των μέτρων ζητά η Μέρκελ
Γερμανία κορωνοϊός: Πάνω από 11.400 περιστατικά σε 24 ώρες καταγράφηκαν στη Γερμανία, με την Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει έκκληση για πειθαρχία στα μέτρα προστασίας.

Συνεχίζουν οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης να μάχονται κατά του κορωνοϊού, με τη Γερμανία να βρίσκεται και αυτή στη λίστα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το τελευταίο 24ωρο ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό αυξήθηκε στη χώρα κατά 11.409 φτάνοντας έτσι τα 449.275.

Παράλληλα στη Γερμανία, άλλοι 42 ασθενείς υπέκυψαν από επιπλοκές της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 10.098 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Τα κρούσματα είναι σαφώς περισσότερα από τα 8.685 της προηγούμενης ημέρας.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προέβλεψε χθες ότι η Γερμανία έχει μπροστά της «πολύ δύσκολους μήνες» και ζήτησε από τους συμπολίτες της να δείξουν «πειθαρχία». «Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες», τόνισε για μία ακόμη φορά σε δραματικούς τόνους η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

ΠΟΥ: «Η Ευρώπη να επιταχύνει τους ρυθμούς της στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, όμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διατηρεί την αισιοδοξία του ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά lockdown, ανέφεραν αξιωματούχοι του ΠΟΥ. «Διατηρούμε τις ελπίδες ότι οι χώρες δεν θα χρειαστεί να πάνε στα επονομαζόμενα εθνικά lockdown», δήλωσε η Μαρία βαν Κέρκοβ, εκ των επικεφαλής του ΠΟΥ για την Covid-19, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, όταν ρωτήθηκε για τα αυξανόμενα νούμερα στα νέα κρούσματα που καταγράφονται στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτόν τον ιό στην Ευρώπη, επομένως, προκειμένου να τον προσπεράσουμε, θα χρειαστεί να επιταχύνουμε σοβαρά τους ρυθμούς λήψης μέτρων», συμπλήρωσε ο Μάικ Ράιαν, κορυφαίος ειδικός του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σημειώνεται πως μόνο κατά την χθεσινή ημέρα, καταγράφηκαν 4.313 νέοι θάνατοι και 408.969 νέα κρούσματα στον κόσμο. Οι χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων θανάτων σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς τους είναι η Ινδία, με 480 νεκρούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με 461 νεκρούς και το Ιράν με 337.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments