Ελλάδα

Στην Αίγινα έκαναν κανονικά παρέλαση χωρίς μάσκες

Στην Αίγινα έκαναν κανονικά παρέλαση χωρίς μάσκες
28η Οκτωβρίου: Κανονικά και χωρίς μάσκες έκαναν παρέλαση σήμερα στην Αίγινα για να τιμήσουν την εθνική εορτή.

Αν και σε όλη τη χώρα δεν υπήρξαν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για τον εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, λόγω του κορωνοϊού, στην Αίγινα αποφάσισαν να γιορτάσουν την εθνική εορτή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας κανονικά παρέλαση, με την μπάντα να προηγείται και να ακολουθούν οι σημαιοφόροι.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως αυτή τη φορά, παρέλαση έκαναν και πολλοί από τους γονείς των μαθητών, αλλά δάσκαλοι και ιερείς του νησιού. Στο βίντεο του newsit διακρίνονται αστυνομικοί οι οποίοι συζητούν στην ουρά της παρέλασης χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Μάλιστα όπως φαίνεται και στις εικόνες του newsit.gr, τα μέτρα για την έξαρση της πανδημίας πήγαν περίπατο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι κανένας από τα μέλη της μπάντας, αλλά και τους σημαιοφόρους δεν φοράει μάσκα, εκτός από τους αστυνομικούς ενώ ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στην καρδιά της Αίγινας καταγράφει τα πάντα με τα κινητά του.

Δείτε το βίντεο:

Ένταση υπήρξε νωρίτερα και στο Σύνταγμα

Στην πλατεία του Συντάγματος βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (28 Οκτωβρίου) πολίτες, οι οποίοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες θέλοντας να κάνουν παρέλαση προκειμένου να τιμήσουν την επέτειο του «ΟΧΙ».

Όπως αναφέρεται, μια μερίδα ατόμων παρά τις απαγορεύσεις για τον εορτασμό των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θέλησαν να καταθέσουν στεφάνι, με αποτέλεσμα η Ελληνική Αστυνομία να μην τους αφήσει. Παρά την απαγόρευση με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, τα εκατό με εκατό πενήντα περίπου άτομα που είχαν συγκεντρωθεί, δεν έλαβαν κανένα μέτρο προστασίας και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επρόκειτο για μια μικρή ομάδα οι οποίοι αρνούνταν και να φορέσουν τη μάσκα τους αλλά η αστυνομία παρενέβη για να τους διαλύσει και όταν αυτοί αρνήθηκαν, προχώρησε σε προσαγωγές. Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε προκληθεί σάλος από τις αναρτήσεις για τη «μεγαλειώδη» διαδήλωση που υποστήριζαν ότι θα πραγματοποιούσαν.

Μπορεί να είχε ανακοινωθεί αναστολή των παρελάσεων και των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου λόγω της επιδημίας του ιού που εξαπλώνεται επικίνδυνα στη χώρα μας, αλλά κάποιοι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται. Τα άτομα που έδωσαν το παρών στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της Τετάρτης, είχαν σημαίες στα χέρια με σκοπό να παρελάσουν και να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι φέτος απαγορεύτηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.

Όπως αναφέραμε όμως και παραπάνω, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν εκεί, τους σταμάτησαν και τους συγκέντρωσαν στο κέντρο της πλατείας αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο τα σχέδιά τους. Υπήρξε μάλιστα και μια ένταση μικρής έκτασης με συνέπεια οι αρμόδιοι να προχωρήσουν σε επτά προσαγωγές. Οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, αλλά όσοι αγνόησαν το μέτρο τους δεν γλίτωσαν την… καμπάνα παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους και για αυτό υπολογίζεται ότι κόπηκαν πάνω από δέκα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας.

Από την άλλη, και στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε επίσης σε προσαγωγές ατόμων οι οποίοι είχαν σκοπό να παρελάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, σαράντα με πενήντα άτομα συγκεντρώθηκαν με σκοπό να πραγματοποιήσουν παρέλαση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε προσαγωγές ατόμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments