Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός κρούσματα: Νέα αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η Άνγκελα Μέρκελ

Γερμανία κορωνοϊός κρούσματα: Νέα αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η Άνγκελα Μέρκελ
Γερμανία κορωνοϊός κρούσματα: Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου, σύμφωνα με την Bild.

Τρόπους για να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού εξετάζει η Γερμανία καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θέλει να υπάρξει συμφωνία κατά τη σύνοδο που θα έχει σήμερα με τους επικεφαλής των κρατιδίων για να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Bild.

Σχέδιο απόφασης για τη σύνοδο αυτή, το οποίο επικαλείται το εν λόγω Μέσο, αναφέρει ότι η Μέρκελ θέλει να καταλήξουν σε συμφωνία με τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων για να κλείσουν και τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.

Σημειώνεται ότι στις 27 Οκτωβρίου η Γερμανία ανακοίνωσε νέα σημαντική αύξηση των κρουσμάτων με πάνω από 11.400 περιστατικά σε 24 ώρες. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει επίσης να προσφέρει οικονομική βοήθεια στις εταιρείες που επηρεάζονται από το κλείσιμο αυτό, προσθέτει η εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ένα σχέδιο γι’αυτό θα παρουσιαστεί αργότερα σήμερα.

Στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνο μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, συμπληρώνει η εφημερίδα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, προσθέτει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω. Χθες, η καγκελάριος προέβλεψε ότι η Γερμανία έχει μπροστά της «πολύ δύσκολους μήνες» και ζήτησε από τους συμπολίτες της να δείξουν «πειθαρχία». «Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες», τόνισε για μία ακόμη φορά σε δραματικούς τόνους η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments