Ελλάδα

Αρκουμανέας από Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα»

Αρκουμανέας από Θεσσαλονίκη: «Η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα»
Αρκουμανέας από Θεσσαλονίκη: Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και τα rapid test που διεξάγονται σε πολίτες. Όπως ανέφερε η η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα, όπως και σε όλη την Ευρώπη ενώ εξέφρασε την ανησυχία του εκτιμώντας πως θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο κ. Αρκουμανέας και συνέχισε: «Ο ιός στα λύματα έχει αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες. Θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και τις επόμενες μέρες, σε λίγο θα έχουμε συνάντηση για να δούμε αν χρειάζεται να λάβουμε περισσότερα μέτρα. Η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ευρώπη παίρνουν παντού μέτρα για λοκντάουν, με περιοχές 5 και 10 φόρες χειρότερες σε νούμερα από εμάς».

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μετάσχει σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς για τα μέτρα που θα ληφθούν με την έξαρση των μολύνσεων των τελευταίων ημερών. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρκουμανέας θα έχει συνάντηση, στις 12:00 το μεσημέρι, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο θα επισκεφτούν, στις 13:30, το εξεταστήριο Covid-19 του ΕΟΔΥ που λειτουργεί στο κτήριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Βίλα Αλλατίνι).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Αρκουμανέα:

Σημειώνεται πως από το πρωί, στη Νέα Παραλία, έχει δημιουργηθεί τεράστια ουρά πολιτών για δωρεάν rapid test που διενεργεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη στους κατοίκους, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί από τις 384 μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χτες. Την ίδια ώρα, το θέμα απασχολεί κυβέρνηση και λομωξιολόγους, οι οποίοι δεν αποκλείεται να αποφασίσουν να ανέβει η εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα στο επίπεδο 4- αυξημένου κινδύνου, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Στο επίπεδο 4 προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας. Για τις μεταφορές προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μεταφοράς, 65% σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μέχρι 1 επιβάτης σε taxi, περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ, μέχρι 3 άτομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments