Διεθνή

Εμινέ Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με τα γαλλικά γούστα της συζύγου του προέδρου

Εμινέ Ερντογάν: Σάλος στην Τουρκία με τα γαλλικά γούστα της συζύγου του προέδρου
Εμινέ Ερντογάν: Ένα tweet με αφορμή δημόσια εμφάνισή της φούντωσε τον σχολιασμό για τα ακριβά της γούστα.

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με… πρωταγωνίστρια τη σύζυγο του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πρώτη Κυρία της γειτονικής χώρας, Εμινέ Ερντογάν, την ώρα που η τουρκική λίρα υποχωρεί.

Πιο συγκεκριμένα, ένα tweet στάθηκε αρκετό για να φουντώσει ο σχολιασμός για τα ακριβά της γούστα για τα οποία έχει γίνει λόγος και στο παρελθόν μιας και είναι γνωστό πως η σύζυγος του «Σουλτάνου» προτιμάει τα γαλλικά προϊόντα που τώρα μποϊκοτάρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη «μάχη» του με τη Γαλλία και τον Εμμανουέλ Μακρόν. Όμως, είναι φανερό πως η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ έχει αντίθετη γνώμη, όσον αφορά στο εν λόγω μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

Σύμφωνα με χρήστη του Twitter λοιπόν, η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα ακριβά γαλλικά προϊόντα και το έδειξε σε σχετική φωτογραφία που κυκλοφόρησε, κρατώντας μιας πανάκριβη τσάντα Hermes. «Την ώρα που ο Ερντογάν καλεί σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων, η σύζυγός του κρατάει μια τσάντα Hermès», αναφέρεται στο επίμαχο σχόλιο στην ανάρτηση στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Και να σημειωθεί ότι η προεδρική οικογένεια έχει επανειλημμένα δεχθεί «πυρά» για τα οικονομικά της ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συγκεκριμένη τσάντα από δέρμα κροκόδειλου είναι σε περιορισμένη διάθεση και η τιμή φτάνει κοντά τα πενήντα χιλιάδες δολάρια! Παλαιότερο ρεπορτάζ της Daily Mail ανέφερε ότι η Εμινέ Ερντογάν είχε κλείσει ολόκληρο εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες για να ψωνίσει ρούχα και τσάντες μόνη της, την ώρα που ο σύζυγός της διαπραγματευόταν με την Ευρωπαϊκή Ένωση το ζήτημα των προσφύγων.

Ποια είναι η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας;

Όσο για το ποια είναι η Εμινέ Ερντογάν, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Είναι Αραβικής καταγωγής και η οικογένειά της κατάγεται από την νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ. Είναι το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας με πέντε παιδιά και παρακολούθησε τη Σχολή Καλών Τεχνών Μιτχάτ Πασά Ακσάμ, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές της πριν την αποφοίτηση. Η Ερντογάν εντάχθηκε στον «Σύλλογο Ιδεαλιστών Γυναικών» (που συνδέεται με τους Γκρίζους Λύκους). Κατά τη διάρκεια εκείνων των δραστηριοτήτων γνώρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέδριο. Οι δύο τους παντρεύτηκαν στις 4 Φεβρουαρίου 1978. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά: τον Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν, τη Σουμεγιέ (που παντρεύτηκε τον βιομήχανο άμυνας Σελτσούκ Μπαϋρακτάρ τον Μάιο 2016), τον Νετσμετίν Μπιλάλ και την Εσρά.

Το 2010, ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Σιέντ Γιουσάφ Ράζα Γκιλάνι τη βράβευσε με το Νισάν-ε-Πακιστάν, σε αναγνώριση των προσπαθειών της για τους πλημμυροπαθείς, με την Εμινέ Ερντογάν να δίνει το παρών στο Πακιστάν και τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες για να δει την καταστροφή που προκλήθηκε. Στις 16 Φεβρουαρίου 2011, η Εμινέ Ερντογάν βραβεύτηκε με το «Prix de la Fondation» από το Φόρουμ Κρανς Μοντάνα, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η Πρώτη Κυρία έχει παίξει ενεργό ρόλο επίσης, κατά του παιδικού γάμου, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «ο εξαναγκασμένος παιδικός γάμος είναι απαράδεκτος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments