Διεθνή

Γαλλία: Νέα επίθεση με μαχαίρι – Νεκρός ο δράστης

Γαλλία: Νέα επίθεση με μαχαίρι – Νεκρός ο δράστης
Γαλλία: Ο άνδρας επιτέθηκε κατά αστυνομικών στην Αβινιόν κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ».

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη Αβινιόν, όπου ένας άνδρας επιτέθηκε κατά αστυνομικών κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ». Σύμφωνα με γαλλικά Μέσα ο δράστης μετά την επίθεση έπεσε νεκρός από τα αστυνομικά πυρά.

“Ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς στο δρόμο την Πέμπτη περίπου στις 11:15 το πρωί (ώρα Γαλλίας) στην Αβινιόν” αναφέρει το Europe 1 και σημειώνει: “Ο επιτιθέμενος φέρεται να φώναξε “Αλλάχου Αμπάρ” και να απείλησε πρώτα τους αστυνομικούς, που απάντησαν ανοίγοντας πυρ, και έπειτα τους περαστικούς. Ο ύποπτος υπέκυψε στους τραυματισμούς του. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη”.

Σημειώνεται ότι περίπου δύο ώρες νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η επίθεση στη Νίκαια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρεις νεκρούς.

Η επίθεση έλαβε χώρα στη Νίκαια, μέσα στην εκκλησία Notre-Damne. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο, δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, δολοφονήθηκαν και μια ακόμη γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά, εξέπνευσε αργότερα μέσα σε μπαρ που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης. H γυναίκα έχοντας αντιληφθεί τι συμβαίνει είχε αναζητήσει εκεί καταφύγιο. Παράλληλα, πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ενώ ο δράστης έκοψε τον λαιμό ενός εκ των θυμάτων.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, χαρακτήρισε στο Twitter «τρομοκρατική» την επίθεση, αφού ο δράστης φέρεται να φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ», ακόμα και μετά τη σύλληψή του. «Ο ύποπτος ως δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είναι ζωντανός», δήλωσε ο δήμαρχος στους δημοσιογράφους.

Και προσέθεσε: «Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα η Γαλλία να απαλλαγεί από τους ειρηνικούς νόμους προκειμένου να ξεριζώσει από το έδαφός της μια και καλή τον ισλαμοφασισμό». Δημοσιογράφοι του Reuters που βρέθηκαν επί τόπου μετέδωσαν ότι είδαν αστυνομικούς με αυτόματα όπλα να τοποθετούν μια κορδέλα ασφαλείας γύρω από την εκκλησία, η οποία βρίσκεται επί της λεωφόρου Ζαν Μεντεσέν, την κεντρική εμπορική λεωφόρο της πόλης. Επί τόπου βρέθηκαν ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Τέλος, σημειώνεται ότι στον τόπο της επίθεσης μεταβαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν. Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη ή αν η επίθεση συνδέεται με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, τα οποία οι μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα αλλά η υπηρεσία της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας ξεκίνησε έρευνα για «ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments