Αθλητισμός

Σάικς Παναθηναϊκός: Τέλος ο Αμερικανός από το «τριφύλλι»

Σάικς Παναθηναϊκός: Τέλος ο Αμερικανός από το «τριφύλλι»
Σάικς Παναθηναϊκός: Ο Αμερικανός γκαρντ που είχε συμβόλαιο ενός μήνα, δεν θα συνεχίσει στο «τριφύλλι».

Δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό ο Κίφερ Σάικς αφού το «τριφύλλι» και ο παίκτης δεν τα βρήκαν. Έτσι, σύντομη αποδείχτηκε η παρουσία του Αμερικανού γκαρντ στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης αφού είχε συμβόλαιο για ένα μήνα. Ο Σάικς είχε αποκτηθεί στις αρχές Οκτωβρίου ως μία επιπλέον λύση στην «πράσινη» περιφέρεια.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τον 27χρονο άσο, όπως είχε γράψει το sdna.gr, και του κατέθεσε πρόταση με υπερδιπλασιασμό των αποδοχών του σε σχέση με τον πρώτο μήνα της συνεργασίας τους. Όμως, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία κι ο παίκτης επιστρέφει στην πατρίδα του. Ρόλο σε αυτό έπαιξε και η αλλαγή ατζέντη του Σάικς στο συγκεκριμένο διάστημα, περιμένοντας μία μεγάλη προσφορά από την Κίνα. Ο Σάικς είχε δει ως ευκαιρία τον Παναθηναϊκό, πλέον όμως ευελπιστεί να εξαργυρώσει τη σύντομη παρουσία του στους «πράσινους» με ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο. Από την πλευρά τους οι πρωταθλητές έχουν βγει ήδη στην αγορά για την αναζήτηση πλέι μέικερ.

Λίγα λόγια για τον Κίφερ Σάικς

Ο Κίφερ Σάικς γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1993 στο Chicago των ΗΠΑ, έχει 1.83μ. και αγωνίζεται στη θέση «1». Έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο John Marshall Metropolitan High School, ενώ συνέχισε το κολλέγιο του Wisconsin-Green Bay. Στην τρίτη του σεζόν εκεί είχε κατά μέσο όρο 20.3 πόντους και 5 ασίστ και ολοκλήρωσε τη χρονιά της αποφοίτησής του με 18.7 πόντους και 4 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Το καλοκαίρι του 2015 δεν κατάφερε να μπει στο NBA Draft και τον Σεπτέμβριο υπέγραψε στους San Antonio Spurs αγωνιζόμενος στη θυγατρική τους ομάδας, τους Austin Spurs. Τη σεζόν 2015-2016 είχε 13.1 πόντους, 3.1 ασίστ και 3.6 ριμπάουντ ανά ματς.

Το καλοκαίρι συμμετείχε στο Summer League με τους Golden State Warriors πριν αποφασίσει να πάρει μεταγραφή για την Κορέα και για λογαριασμό της Anyang KGC. Ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας 15.1 πόντους, 4.6 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, με αποτέλεσμα ο επόμενος σταθμός της καριέρας του να είναι στην Τουρκία και στην Ankara DSI πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν με 23 πόντους και 4.7 ασίστ κατά μέσο όρο.

Η σεζόν 2018-2019 τον βρήκε στην ιταλική Avelino έχοντας 17.1 πόντους και 4.1 ασίστ κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στους Guangzhou Long Lions της Κίνας πραγματοποιώντας μια πολύ καλή σεζόν με 28.2 πόντους, 6 ασίστ και 5.3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2019 υπέγραψε στην AX Armani Exchange Milan αγωνιζόμενος μαζί της σε 12 ματς της Euroleague (7.3 πόντοι και 2 ασίστ) και σε 6 ματς του ιταλικού πρωταθλήματος (13.8 πόντοι και 3.6 ασίστ). Ο Σάικς αγωνίστηκε με την τουρκική Türk Telekom στο Final 8 του Champions League το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments