Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Ζητάει εκ νέου τα πρακτικά των λοιμοξιολόγων για να μάθει πως αποφασίζονται τα μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Ζητάει εκ νέου τα πρακτικά των λοιμοξιολόγων για να μάθει πως αποφασίζονται τα μέτρα
ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει και πάλι να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά των λοιμοξιολόγων για να γίνει γνωστό πως αποφασίζονται τα μέτρα.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας έχει ξεκινήσει και είναι σαφώς πιο επιθετικό από το πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη του, βλέπει την κυβέρνηση να μη παίρνει δραστικά μέτρα κατηγορώντας της για χαρακτηριστική αδράνεια. Πάνω σε αυτό θα βασιστεί και η αντιπολίτευση του κόμματος τους επόμενους μήνες. Στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα σε ένα δεύτερο Lockdown που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελληνική Οικονομία και θα οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην ανεργία.

Θυμίζουμε ότι χθες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολόγησαν την κατάσταση μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα. Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει μέρος σε σύσκεψη με τους αρμόδιους τομεάρχες αλλά και με επιδημιολόγους – λοιμωξιολόγους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία της πανδημίας και τα προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν στο ΕΣΥ.

Πήρε θέση ο Τσίπρας

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε την όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. «Το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος.

Ακόμα και σήμερα (σ.σ. χθες), με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία».

Ζητά τα πρακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πριν από λίγο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να δοθούν τα πρακτικά από τις συσκέψεις της επιτροπής επιστημόνων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να γίνει γνωστό τι προτείνουν οι επιστήμονες και τι αποφασίζει τελικά η κυβέρνηση. Από την Κουμουνδούρου λένε ότι ότι η κυβέρνηση αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά από συνεδριάσεις Επιτροπής, προκειμένου να φανεί με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι αποφάσεις καθώς υπάρχουν υπόνοιες ότι κυριαρχούν τα πολιτικά κριτήρια και όχι οι εισηγήσεις των ειδικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments