Διεθνή

Σεισμός Σμύρνη: Αυξάνονται οι νεκροί στην Τουρκία – Σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων

Σεισμός Σμύρνη: Αυξάνονται οι νεκροί στην Τουρκία – Σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων
Σεισμός Σμύρνη: Τουλάχιστον 35 είναι οι νεκροί και 880 οι τραυματίες από την ισχυρή δόνηση στο Αιγαίο.

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί και πλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέρχεται στους 35 ενώ πάνω από 880 είναι οι τραυματίες στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30 Οκτωβρίου) στο Αιγαίο.

Από την άλλη, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνές τους για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια κτιρίων στη Σμύρνη, όπως προτάσσει η τουρκική αρχή διαχείρισης καταστροφών AFAD. Από τη σεισμική δόνηση κατέρρευσαν τουλάχιστον 20 κτίρια την ώρα που τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4.0 βαθμούς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD.

«Έχουμε 35 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Να αναφέρουμε πως τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ. Στο κεντρικό τμήμα της Σμύρνης, μια γυναίκα και τα τρία από τα παιδιά της ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε, αφού έμειναν παγιδευμένοι επί σχεδόν 23 ώρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments