Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο υπoυργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού

Τουρκία κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο υπoυργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού
Τουρκία κορωνοϊός: Ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Άγκυρας μαζί με τη σύζυγο του Χαμντιγιέ, που βρέθηκε επίσης θετική στον κορωνοϊό.

Στην Τουρκία αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του κορωνοϊού. Σε νοσοκομείο της Άγκυρας νοσηλεύεται ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού και η σύζυγος του Χαμντιγιέ καθώς βρέθηκαν θετικοί σε τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, για τον λόγο αυτό ο κ. Σοϊλού δεν μπόρεσε να πάει στην Σμύρνη μετά τον καταστροφικό σεισμό. Να σημειωθεί ότι προχθές, οι αρμόδιες αρχές της Τουρκίας ανακοίνωσαν 2.322 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα και 78 νέους θανάτους. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων λόγω της επιδημίας στη γειτονική χώρα ανήλθε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στους 10.177.

Το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία λόγω του νέου κορωνοϊού (Covid-19) έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων λόγω της επιδημίας ανήλθε στους 10.177. Διενεργήθηκαν 136.525 διαγνωστικά τεστ σε μια ημέρα και εντοπίστηκαν 2.322 νέα κρούσματα. Με τους 1.703 ανθρώπους που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία ανάρρωσαν στο σύνολο 322.465 άνθρωποι.

Οι αντιδράσεις για τον κορωνοϊό

Ο ιατρικός σύλλογος της Τουρκίας και η αντιπολίτευση έχουν επικρίνει την κυβέρνηση για την απόφαση να δημοσιεύει μόνο τον αριθμό των συμπτωματικών ασθενών, αποκρύπτοντας έτσι την πραγματική κλίμακα της επιδημίας. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επέβαλε lockdown τα Σαββατοκύριακα.

Περιόρισε επίσης τις μετακινήσεις μεταξύ πόλεων και έκλεισε εστιαστόρια και καφέ την άνοιξη για να επιβραδύνει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλα τα μέτρα ήρθησαν τον Ιούνιο και έκτοτε η τουρκική κυβέρνηση στηρίχθηκε στα μέρα της κοινωινκής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας, επιβάλλοντας πρόστιμα στους παραβάτες.

Διάδοχος του Ερντογάν ο Σοϊλού;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουλεϊμάν Σοϊλού θεωρείται σύμφωνα με έρευνα της Metropoll ο καταλληλότερος για να συνεχίσει την πολιτική κληρονομιά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Σοϊλού το ελληνικό ακροατήριο τον έχει σποραδικά γνωρίσει ως φορέα εμπρηστικών δηλώσεων για τις διμερείς σχέσεις. Αποδεικνύεται, όμως, ότι πρόκειται για σημαντική “πολιτική μηχανή”, που σχεδόν αθόρυβα έχει ανοίξει δρόμο για την κορυφή. Ήδη το 1995, σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο Σοϊλού αναδείχθηκε ο νεότερος μονάρχης στα χρονικά της Τουρκίας, ως στέλεχος τότε του εκλιπόντος πια συντηρητικού Κόμματος του Ορθού Δρόμου, που ίδρυσε ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments