Αθλητισμός

Παναιτωλικός ΠΑΟΚ: 1-3

Παναιτωλικός ΠΑΟΚ: 1-3
Παναιτωλικός ΠΑΟΚ: Η «εποχή» Γκαρσία στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε με την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε την τεράστια νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1 στο Αγρίνιο στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super Ledague ενώ χωρίς νίκη παραμένουν στο πρωτάθλημα οι γηπεδούχοι, που είχαν στον πάγκο τους τον Λουτσιάνο, μετά την αποχώρηση του Μάκη Χάβου.

Με τη «χρυσή», όπως αποδείχθηκε, αλλαγή του Ουρουγουανού, Νίκα Νινούα να δίνει το προβάδισμα στους «ασπρόμαυρους» στο 88ο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και τον Τσόλακ να «σφραγίζει» το «τρίποντο» στις καθυστερήσεις με πέναλτι, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε, αν και από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε δείξει τις διαθέσεις του να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να απλοποιήσει τα πράγματα στη συνέχεια.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι

Κι αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό με την κεφαλιά του Βαρέλα να διώχνει σωτήρια ο Κνετ και στο 17ο λεπτό να απειλεί ξανά με τον Μουργκ, το σουτ του οποίου βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ένα λεπτό μετά ήρθε το 1-0. Από σέντρα του Σβαμπ στο 18ο λεπτό ο Σφιντέρσκι έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε τη μπάλα εκεί όπου ήταν αδύνατο να αντιδράσει ο Κνετ.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να υπερέχουν και στο 26ο λεπτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, θα μπορούσαν να σκοράρουν για 2η φορά, αλλά αυτή τη φορά ο Σφιντέρσκι δεν βρήκε δίχτυα, ενώ στο 34ο λεπτό το σουτ του Σβαμπ μπλόκαρε ο Κνετ, που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο πρώτο μέρος. Η καλή εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο 45λεπτο δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να παρουσιάζεται αδικαιολόγητα εκνευρισμένη και με πολλά λάθη από τους παίκτες της στη μεσαία γραμμή.

Παρά την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, η νίκη ήρθε

Από μία λανθασμένη αντίδραση της άμυνας και συγκεκριμένα του Ίνγκασον προήλθε το γκολ της ισοφάρισης του Παναιτωλικού. Στο 53ο λεπτό ο Ισλανδός έπεσε «άτσαλα» πάνω στον Αριγίμπι μέσα στην περιοχή κι ο Τζήλος υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο «παθών» (1-1). Το τέρμα της ισοφάρισης επηρέασε ακόμη περισσότερο τους Θεσσαλονικείς που έχασαν τη συνοχή τους, συνέχισαν τα λάθη τους και παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έγιναν από τον πάγκο ο ρυθμός του ματς παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Παρά την κακή του εικόνα πάντως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη (62ο λεπτό) μετά από τη σέντρα του Γιαννούλη ο Σφιντέρσκι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στη δεύτερη και μεγαλύτερη ευκαιρία, στο 81ο λεπτό, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε το σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, ο Κνετ απομάκρυνε προσωρινά με τον Τσόλακ να προσπαθεί για το πλασέ το οποίο επίσης έδιωξε ο Κνετ.

Τελικά, τη λύση έδωσε ο Νινούα στο 88ο λεπτό με το απίστευτο φάουλ που εκτέλεσε κι έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Κνετ (2-1). Ήταν το πρώτο γκολ του Γεωργιανού μέσου με την φανέλα του ΠΑΟΚ, όπως και αυτό του Αντόνιο Τσόλακ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι (χέρι του Καρασαλίδη) με το οποίο «γράφτηκε» το τελικό 3-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments