Τεχνολογία

Digital News Innovation Fund: Η Google ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα

Digital News Innovation Fund: Η Google ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα
Digital News Innovation Fund: Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε λανσαριστεί από την Google το 2015.

Το πρόγραμμα Digital News Innovation Fund ή αλλιώς DNI (Ταμείο Καινοτομίας Ψηφιακών Ειδήσεων στα ελληνικά) λανσαρίστηκε από την Google το 2015. Στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν η προώθηση της καινοτομίας στις ψηφιακές εκδόσεις και η υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας. Το πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψε την περίοδο μεταξύ 2015 και 2019, στήριξε 662 πρωτοβουλίες ψηφιακής ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, 11 από τις οποίες είναι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, το Digital News Innovation Fund – DNI είχε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στις ψηφιακές εκδόσεις και την υποστήριξη της ποιοτικής δημοσιογραφίας, ειδικά από την στιγμή που οι εκδότες στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς τα ψηφιακά μέσα.

Το πρόγραμμα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που κάλυψε την περίοδο μεταξύ 2015 και 2019, στήριξε συνολικά 662 πρωτοβουλίες ψηφιακής ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, 11 από τις οποίες στην Ελλάδα. Η εταιρεία παρουσίασε την τελική έκθεση των αποτελεσμάτων, η οποία καταδεικνύει το πού κατευθύνθηκαν τα κονδύλια αυτά και πώς τα χρησιμοποίησαν οι εκδότες.

Δείτε συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα του προγράμματος της Google

Τι δυνατότητες έδινε το Ταμείο Καινοτομίας Ψηφιακών Ειδήσεων

Οι υποψήφιοι για χρηματοδότηση είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν κονδύλια έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ, για προγράμματα σχετικά με τα πιο πιεστικά ζητήματα του ειδησεογραφικού οικοσυστήματος: την ενίσχυση των εσόδων από τον ψηφιακό τομέα, την ανάδειξη τοπικών θεμάτων, την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Αυτό που παρατηρήθηκε από την διαδικασία ήταν μία μεγάλη ποικιλία προσεγγίσεων, τόσο από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όσο και από νεοεισερχόμενους παίκτες.

Η μετάβαση της βιομηχανίας των ειδήσεων στη ψηφιακή τεχνολογία απαιτεί χρόνο. Για αυτό, επιπλέον του Ταμείου, πριν από δύο χρόνια ιδρύθηκε και το Google News Initiative, αναλαμβάνοντας να την διάθεση 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την ευημερία της δημοσιογραφίας – ενώ ανακοινώθηκε και η συνολική διάθεση 54.3 εκατομμυρίων δολαρίων σε ευρωπαϊκούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την έκθεση αποτελεσμάτων του Digital News Innovation Fund εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments