Διεθνή

Ιμπραήμ Καλίν κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Ιμπραήμ Καλίν κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο εκπρόσωπος του Ερντογάν
Ιμπραήμ Καλίν κορωνοϊός: Θετικός στον ιό διαγνώστηκε ο εκ των βασικών συνεργατών του Τούρκου προέδρου.

Από τον κορωνοϊό έχει προσβληθεί ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και από τους πιο στενούς συνεργάτες του Τούρκου προέδρου. Ο Καλίν ενημέρωσε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 και, μάλιστα, είναι στο τελικό στάδιο για να αφήσει πίσω αυτή την περιπέτεια υγείας. Δεν ανέφερε αν είχε συναντήσει τον Ερντογάν πριν μάθει ότι ήταν θετικός στον ιό.

«Βρίσκομαι στο τελικό στάδιο της θεραπείας μου για τον κορονοϊό», ανέφερε ο Καλίν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προσθέτοντας ότι παρουσίασε μόνο «ήπια συμπτώματα» και διαβεβαιώνοντας πως «είμαι αρκετά καλά αυτή τη στιγμή, δόξα τω Θεώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καλίν έγινε ο δεύτερος κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος της Τουρκίας που μολύνθηκε. Νωρίτερα χθες ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε, επίσης μέσω Twitter, ότι προσβλήθηκε, όπως και η σύζυγος και η κόρη του.

Άλλοι 75 νεκροί στην Τουρκία λόγω του φονικού ιού

Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 2.213 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 375.367. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 75 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 10.252 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ανέρχεται σε 2.075, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Μάχη με τον χρόνο να βρεθούν οι αγνοούμενοι κάτω από τα συντρίμμια του σεισμού

Πρώτη είδηση στη γειτονική χώρα, φυσικά, παραμένει ο σεισμός που χτύπησε τόσο την Ελλάδα, όσο και την Τουρκία. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 42, ενώ οι τραυματίες τους 896, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοείται και ο χρόνος που περνάει δυσκολεύει το έργο της διάσωσης. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν «σε εννέα κτίρια τα οποία καταστράφηκαν».

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες πως «Έχουμε 39 νεκρούς, 243 (άνθρωποι) νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οκτώ είναι στην εντατική και οι τρεις από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments