Video

Κάμερα ρομπότ: Μπέρδεψε την μπάλα με την φαλάκρα του βοηθού διαιτητή

Κάμερα ρομπότ: Μπέρδεψε την μπάλα με την φαλάκρα του βοηθού διαιτητή
Κάμερα ρομπότ: Κι όμως συνέβη. Σε ματς στην Σκωτία η κάμερα ρομπότ μπέρδεψε την μπάλα με το κεφάλι του βοηθού διαιτητή και έγινε viral.

Εκεί που οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν το ματς μεταξύ Ινβερνές με Άιρ στο πρωτάθλημα της Β΄Σκωτίας, κάτι περίεργο άρχισε να συμβαίνει. Αντί για την μπάλα η κάμερα ακολουθούσε το κεφάλι του βοηθού διαιτητή. Το βίντεο έγινε viral και δεν έλειψαν τα δικαιολογημένα παράπονα.

Το πρωτάθλημα της Β’ Σκωτίας μεταδίδεται μέσω μιας συνδρομητικής πλατφόρμας και προκειμένου να μειωθεί το οικονομικό κόστος της τηλεοπτικής κάλυψης δεν χρησιμοποιούνται εικονολήπτες αλλά ρομποτικές κάμερες. Και αυτό έχει όπως φαίνεται τις συνέπειές του στο αποτέλεσμα της μετάδοσης της εικόνας.

Το κανάλι λοιπόν χρησιμοποιεί αντί για τις κλασικές χειροκίνητες κάμερες, μια κάμερα ρομπότ, η οποία είχε προγραμματιστεί να ακολουθεί τη μπάλα. Κάτι η αντηλιά, κάτι το στρογυλλόν της κεφαλής του βοηθού διαιτητή και αντί η κάμερα να ακολουθεί τη μπάλα, ακολουθούσε το φαλακρό κεφάλι του βοηθού διαιτητή.

Το αποτέλεσμα έγινε viral στο twitter και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να παραδέχεται ότι κάτι δεν πήγε καλά. «Γνωρίζουμε πως υπάρχει ζήτημα με κάποιες από τις κάμερες και η Pixellot μας διαβεβαίωσε πως κάνει ό,τι μπορεί για να το λύσει», ανέφερε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι πως οι φίλαθλοι που ήθελαν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, έπρεπε να πληρώσουν 10 λίρες για το pay per view. Και όπως είναι λογικό, πέρα από την «καζούρα» υπήρξαν και τα δικαιολογημένα παράπονα.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παρακάτω, για αρκετή ώρα το πλάνο φεύγει από τη φάση και είναι καρφωμένο στο κεφάλι του βοηθού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments