Ελλάδα

Επεισόδια τώρα στην Ευελπίδων

Επεισόδια τώρα στην Ευελπίδων
Επεισόδια στην Ευελπίδων: Ένταση και χημικά για τις συλλήψεις στο Γαλάτσι.

Ένταση και επεισόδια με χημικά σημειώθηκαν στην Ευελπίδων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να προχωρούν σε ρίψη χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα για λίγα λεπτά να επικρατήσει πανδαιμόνιο το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα νεαρών βρέθηκε στο σημείο για να συμπαρασταθεί στους 13 συλληφθέντες της χθεσινής (Κυριακή 1 Νοεμβρίου) αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Γαλάτσι.

Τα αίματα όμως, άναψαν όταν οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα την ώρα που έφτανε το βαν της Αστυνομίας με τους συλληφθέντες. Έτσι, οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών μέσα στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων.

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και Αστυνομίας

Μια μικρή ομάδα ατόμων προσήχθη το απόγευμα της Κυριακής (1 Νοεμβρίου) στο Γαλάτσι, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Cnn Greece και τη Μίνα Καραμήτρου μία ομάδα νεαρών συγκεντρώθηκε στο Γαλάτσι σε στέκι αντιεξουσιαστών μετά την απαγόρευση το βράδυ της συγκέντρωσης που είχε προγραμματιστεί στο Ηράκλειο στο σημείο που δολοφονήθηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της.

Τα νεαρά άτομα επιτέθηκαν στη διμοιρία καθώς και στην Ομάδα Δράσης που βρισκόταν στο Γαλάτσι. Τα άτομα που προσήχθησαν μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής. Την ίδια ώρα, από το νεκροταφείο του Ηρακλείου οι αστυνομικοί προσήγαγαν 10 άτομα τα οποία σύμφωνα με τις Αρχές δεν συνεργάζονταν στο πλαίσιο της απόφασης που ελήφθη για την απαγόρευση συγκέντρωσης.

Τι απαντά η Ελληνική Αστυνομία μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση 5χρονου;

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιχείρηση των ΜΑΤ σε καφετέρια στο Γαλάτσι. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για βίαιη δράση των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο κατάστημα εστίασης και συμπληρώνει «σε αντίστοιχο κατάστημα, οι πελάτες είχαν αντιμετωπιστεί ως τρομοκράτες». «Η βίαιη δράση των ΜΑΤ την Κυριακή στο Γαλάτσι, ακόμη και μέσα σε καφετέρια, δείχνει την εξέλιξη του αντιδημοκρατικού κατήφορου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, στα social media, υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν ότι κατά την επιχείρηση των ΜΑΤ, χτυπήθηκε και ένα 5χρονο παιδί. Από την άλλη, πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρουν πως «καμία κακοποίηση πεντάχρονου παιδιού δεν υπήρξε από τις αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλεται ατεκμηρίωτα σε διάφορες ιστοσελίδες και τηλεοπτικές εκπομπές», τονίζεται σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα γεγονότα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments