Διεθνή

Βιέννη: Επίθεση σε συναγωγή και πυροβολισμοί

Βιέννη: Επίθεση σε συναγωγή και πυροβολισμοί
Βιέννη: Η αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung κάνει λόγο για μια επίθεση σε συναγωγή και για πυροβολισμούς στο κέντρο της χώρας στην οποίο μέχρι στιγμής εφτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Βιέννης, όπου σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε επίθεση σε συναγωγή με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς πυροβολισμούς, με εφτά νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο της ανάπτυξης των αστυνομικών δυνάμεων, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει. Η εφημερίδα Kronen Zeitung τόνισε ότι η επίθεση έγινε στο δρόμο όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη συναγωγή της πόλης, ενώ έκανε λόγο για πυροβολισμούς στην περιοχή μιας γειτονικής πλατείας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ένας εκ των δραστών της επίθεσης φέρεται να πυροδότησε μία ζώνη με εκρηκτικά με την οποία ήταν ζωσμένος. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δράστες είναι περισσότεροι και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, που επικαλείται η εφημερίδα, ένας αστυνομικός φρουρός λέγεται ότι πυροβολήθηκε και η κατάστασή του είναι σοβαρή. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter και κοινοποίησε η εφημερίδα, δείχνει την αστυνομία σε δράση και ακούγονται επίσης πυροβολισμοί.

Η εφημερίδα Falter, επικαλούμενη το υπουργείο Εσωτερικών, έκανε λόγο για έναν νεκρό. Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Ωστόσο μετά την αιματηρή επίθεση μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δράστη έχει κατακλύσει τα social media

Εικόνες του φερόμενου ως δράστη έχουν ήδη κατακλύσει τα social media, με την γερμανική Bild να δημοσιεύει την εξής φωτογραφία:

Το παρακάτω βίντεο δείχνει να αποτυπώνεται η στιγμή που τραυματίζεται ο αστυνομικός

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ξεκίνησε ανταλλαγή πυρών στο κέντρο της πόλης σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία στο twitter, η οποία έκανε λόγο για αρκετούς τραυματίες, συμβουλεύοντας τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. Η ισραηλινή θρησκευτική κοινότητας στην Αυστρία κάλεσε όλους τους Εβραίους πολίτες να μην εγκαταλείψουν τα διαμερίσματα ή τα σπίτια τους, σύμφωνα με την Kronen Zeitung.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Βιέννη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments