Κόσμος

Πομπέο Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο – Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις τουρκικές ενέργειες

Πομπέο Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο – Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις τουρκικές ενέργειες
Πομπέο Δένδιας: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στη Μεσόγειο - Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις τουρκικές ενέργειες

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑΜάικ Πομπέο έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με την οποία εκφράζεται η στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις ελληνικές θέσεις ενώ παράλληλα αποδοκιμάζονται οι τουρκικές ενέργειες.

Ειδικότερα, στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Πομπέο υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία. Προσθέτει ακόμη, ότι αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν ποτέ την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είχε προηγηθεί η επιστολή του Νίκου Δένδια στον Αμερικανό υπουργός Εξωτερικών

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών λοιπόν, μερικές μόνο ημέρες μετά την αποστολή επιστολής του Νίκου Δένδια, στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας, απάντησε τονίζοντας ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή» ενώ φαίνεται πως επεσήμανε εκ νέου το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαινεί τη θέση της Ελλάδας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιθυμεί την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, προτάσσοντας το γεγονός ότι η χώρα μας συνεχίζει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Ο κ. Πομπέο καταλήγει λέγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως και η Ελλάδα, επιθυμούν τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναπτυχθεί η συνεργασία με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο.

Η ανωτέρω επιστολή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του δικαίου των ελληνικών θέσεων, σύμφωνα με ό,τι σημείωναν διπλωματικές πηγές ενώ παράλληλα έχει ειδικό βάρος, λαμβανομένου υπόψη του αποστολέα της επιστολής, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Πομπέο απάντησε στην επιστολή του Έλληνα ομολόγου του εντός λίγων ημερών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments