Διεθνή

Τουρκία σεισμός: Τρίχρονο κοριτσάκι διασώθηκε από τα ερείπια

Τουρκία σεισμός: Τρίχρονο κοριτσάκι διασώθηκε από τα ερείπια
Τουρκία σεισμός: Από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 960 άνθρωποι ενώ 79 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αχτίδα αισιοδοξίας κάτω από τα χαλάσματα στη Σμύρνη. Ένα τρίχρονο κορίτσι διασώθηκε από τα ερείπια σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, σχεδόν τρεις ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Αιγαίο. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 79 πολίτες και περισσότεροι από 960 έχουν τραυματιστεί.

Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το κορίτσι, την Ελίφ Περινσέκ, να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά το “χτύπημα” του Εγκέλαδου. Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του. Τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νοσηλεύονται. Τα Μέσα της γειτονικής χώρας αναφέρουν πως πρόκειται για το 106 άτομο που διασώζεται ζωντανό.

Το βίντεο της διάσωσης της τρίχρονης Ελίφ δημοσίευσε στο Twitter και ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κότσα, τονίζοντας ότι η διάσωσή της ενισχύει την ελπίδα του τουρκικού λαού. «Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια»,έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τον συγκεκριμένο σεισμό. Η ίδια πηγή υπογραμμίζει ότι, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Τέλος, σύμφωνα με το Anadolu που επικαλείται στοιχεία της AFAD, μετά τον κύριο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ έχουν καταγραφεί 1.044 μετασεισμοί στην γύρω περιοχή. Από αυτούς, οι 43 ήταν μεγέθους άνω των 4 Ρίχτερ.

Ακολουθεί η ανάρτηση με τη διάσωση της τρίχρονης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments