Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν: Χωρίς 12 παίκτες οι Ολλανδοί στην Τούμπα

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν: Χωρίς 12 παίκτες οι Ολλανδοί στην Τούμπα
ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν: Αύριο οι Τούμπα υποδέχεται τους Ολλανδούς που είναι όμως αποδεκατισμένοι λόγω κορωνοϊού.

Αύριο θα γίνει το ματς του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League και οι Ολλανδοί φτάνουν στην Τούμπα αποδεκατισμένοι λόγω κορωνοϊού. Με 12 απουσίες θα παίξει λοιπόν η Αϊντχόφεν που εκτός από τον ιό έχει να αντιμετωπίσει και απουσίες λόγω τραυματισμών.

Η Αϊντχόφεν ανακοίνωσε την αποστολή της και πέταξε το πρωί της Τετάρτης με πολλές απουσίες με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Οκτώ παίκτες των Ολλανδών έμειναν πίσω λόγω κορωνοϊού οι Γκάκπο, Ντάμφρις, Ντελάνγκε, Μπάουμγκαρτλ, Χέντρικ, Μίλερ, Πιρόε και Φίρχεφερ, ενώ από όσους νόσησαν την τελευταία περίοδο, στην αποστολή συμμετέχουν οι Ροζάριο, Τεζέ και Ζάχαβι. Επιπλέον, εκτός λόγω τραυματισμών παρέμειναν οι Φαν Γκίνκελ, Γκούτι, Ρομέρο και Ομπίσπο.

Αναλυτικά η αποστολή της Αϊντχόφεν, με μόλις 19 ποδοσφαιριστές:

Εμβογκό, Ούνερσταλ, Μποσαλί, Μαχ, Τεζέ, Φελίπε, Ροζάριο, Σανγκαρέ, Ιατάρεν, Φάιν, Τζούνιορ, Γκέτσε, Τόμας, Κιόλο, Λεντέσμα, Ζαχάβι, Μαλέν, Μαντουέκε, Σαϊμπαρί.

Το σχέδιο του Πάμπλο Γκαρσία για το αυριανό ματς

Μετά το νικηφόρο ντεμπούτο στο Αγρίνιο ο Πάμπλο Γκαρσία ετοιμάζεται για το πρώτο του ματς στην Ευρώπη σαν πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ. Ο Ουρουγουανός προπονητής σκοπεύει να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας για την αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο Γκαρσία σκέφτεται να διαφοροποιήσει το 4-2-3-1 του Αγρινίου με 4-3-3 για να κλείσει τους διαδρόμους στους Ολλανδούς και να δυναμώσει την «ασπρόμαυρη» μεσαία γραμμή. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση παίζει το γεγονός πως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο μπορεί να παίξει από την αρχή, ενώ η κατάσταση των Ελ Καντουρί, Σβαμπ και Εσίτι δίνει μία τέτοια δυνατότητα στον τεχνικό του «Δικεφάλου του Βορρά».

Πάμπλο Γκαρσία: Ο πρώτος Ουρουγουανός παίκτης και προπονητής

Ο Πάμπλο Γκαρσία έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός παίκτης και προπονητής στην κατηγορία και δεύτερος ξένος του ΠΑΟΚ, που μετά από παίκτης του γίνεται και προπονητής του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Ο Γκαρσία έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αντικαθιστώντας τον Άμπελ Φερέιρα, και το συνδύασε με νίκη στο Αγρίνιο.

Ο 43χρονος, ως τώρα προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ, έγινε ο πρώτος Ουρουγουανός προπονητής που κάθεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ και μόλις ο δεύτερος ξένος που εκτός από προπονητής έχει διατελέσει και παίκτης. Ο πρώτος ήταν ο Βλάνταν Ίβιτς, που μάλιστα διατέλεσε και συμπαίκτης του Πάμπλο Γκαρσία. Τον ΠΑΟΚ από διάφορα πόστα υπηρέτησαν και ο Μλάντεν Φορτούλα και ο Γκουερίνο, αλλά ποτέ δεν κάθισαν στον πάγκο του ως πρώτοι προπονητές. Ίβιτς και Γκαρσία είναι συνομήλικοι, αφού έχουν μόλις τέσσερις μέρες διαφορά, και πήγαν μαζί στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2008.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments