Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων – «SOS» για το σύστημα υγείας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων – «SOS» για το σύστημα υγείας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νοσούντων που νοσηλεύονται σε κλίνες ΜΕΘ Covid--19, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να βρίσκονται σε συναγερμό. Έκκληση από τους Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί αυξάνονται συνεχώς. Χθες, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ο αριθμός των μολύνσεων ξεπέρασε κάθε αρνητικό ρεκόρ, με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων για τη διασπορά και τη δυναμική του ιού να επιβεβαιώνονται πλήρως. 

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ήταν 2.166, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 40 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 44.246. Την ίδια ώρα, 169 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι νεκροί ανήλθαν στους 655. 

Στην Αττική καταγράφηκαν 542 κρούσματα, ενώ 595 διαγνώστηκαν στη . Ωστόσο, εκτός ελέγχου βαίνουν και άλλες περιοχές, όπως η  που κατέγραψε 108 κρούσματα και η  με 106 κρούσματα. Από τα επιπλέον 2.166 κρούσματα, τα 2.122 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές.

“Αύξηση των κρουσμάτων στους άνω των 65”

Ο καθηγητής  στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ανέφερε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο έχει ανοδική πορεία. “Η μία χώρα μετά την άλλη περνάνε σε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και εφαρμόζουν μέτρα lockdown” τόνισε.

Όσον αφορά την , σημείωσε την μεγάλη αύξηση των μολύνσεων στη  σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και στην Αθήνα. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες άνω των 65 ετών, κάτι που θα σημάνει αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας. Επιπλέον, επιβάρυνση υπάρχει και σε όσους έχουν ηλικία από 40 έως 65 ετών, με τον καθηγητή  να εφιστά την προσοχή για τον συγχρωτισμό και την χρήση μάσκας.

Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε ειδική μνεία στα νέα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης για όλη τη χώρα και έδωσε διευκρινήσεις για τις Περιφέρειες  και  που βρίσκονται πια στο γκρι επίπεδο, αυτό του lockdown.

Συγκεκριμένα, ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας με τις εξής εξαιρέσεις:

  •  Από και προς την εργασία, με βεβαίωση από τον εργοδότη.
  • Για την μετακίνηση των μαθητών με βεβαίωση του διευθυντηή.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με SMS στο 130333 με τους εξής κωδικούς:

  • 1) Μετακίνηση για λόγους Υγείας (σ.σ. γιατρό, φαρμακείο κλπ)
  • 2) Για κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης
  • 3) Για δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά.
  • 4) Για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για μεταφορά σε συγγενείς πρώτου βαθμού αν υπάρχει ανάγκη και για μεταφορά μαθητών.
  • 5) Για μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους του νόμου ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων
  • 6) Για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ή κίνηση με κατοικίδιο έως και 2 άτομα. Αλλά και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων.

Από τις 21:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός από λόγους εργασίας, υγείας, ή κατοικίδιο πάντα με βεβαίωση ή SMS. Επίσης, αναστέλλονται οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό και δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως στα Τaxi και τα ΙΧ δεν ισχύουν οι κανόνες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Για παράδειγμα, στα ΙΧ επιτρέπεται ακόμη ένα άτομο, εάν πρόκειται για θέμα υγείας. Ένα άτομο δηλαδή μπορεί να έχει και συνοδό. Αντίστοιχα, οι δύο γονείς μπορούν να συνοδέψουν το παιδί τους. Το μόνο που απαιτείται είναι να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

“Το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και αντίστοιχα πρέπει να προσαρμόζεται και η στρατηγική μας, που στον πυρήνα της παραμένει σταθερή, καθώς απόλυτη προτεραιότητά παραμένει η δημόσια υγεία. Οι στιγμές είναι κρίσιμες, αν όμως ενώσουμε όλοι δυνάμεις και ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών, αν εφαρμόσουμε τα μέτρα ευλαβικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η χώρα μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση” σημείωσε ο υφυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments