Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξης Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μιλήσει με φορείς της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, όπου θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου και θα συναντηθεί με φορείς της πόλης. Αναλυτικά, στις 12:00 θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου θα έχει σύσκεψη με τη Διοίκηση του και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εργαζόμενους.

Στις 14:00, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων του λιανεμπορίου, εστίασης και ξενοδόχων (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ) και στις 16:00 σύσκεψη με φορείς και προσωπικότητες για το Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα αρχαία της Βενιζέλου (γραφεία Διοίκησης ΔΕΘ). Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες μετά το lockdown δεν είναι καθόλου τυχαία. Θυμίζουμε ότι και χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την ολιγωρία της οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις σε λουκέτο.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας είπε ότι με το νέο lockdown στην εστίαση «θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο μέρος επιχειρήσεων που δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν». Επισήμανε ότι από τον Μάρτιο και μετά έχει συζητήσει επανειλημμένα και μαζί τους, έχει επισκεφτεί πολλές επιχειρήσεις, έχει μιλήσει με επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης μικρούς και μεγαλύτερους «και είναι αυτονοητό ότι όταν σε μια επιχείρηση επί 2,5 μήνες στερείς καθολικά τη δυνατότητα λειτουργίας, επαναλειτουργούν με πολύ μεγάλα προβλήματα και πολύ μεγάλη μείωση της ζήτησης και μετά ξανακλείνουν, αντιλαμβάνεται κανείς ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο αδιέξοδο».

Είπε ότι σήμερα πάνω από 45.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα κλείνουν πολλές καθολικά, κάποιες άλλες μένουν στο delivery και το take away, για να τονίσει ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στον κίνδυνο πολλών χιλιάδων λουκέτων στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας που θα χαθούν». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το πρώτο που θα έθετε ως κρίσιμο αυτή τη στιγμή είναι να υπάρξει η απόφαση για μη επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή επιδότηση-ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων της εστίασης. «Εμείς λέμε με κριτήριο τις θέσεις εργασίας, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που διατηρείς να έχεις τη δυνατότητα να επιδοτηθείς, εμείς προτείναμε από τον Μάρτιο τα 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο μη επιστρεπτέα επιδότηση για να μπορέσει να σταθεί ο επιχειρηματικός κόσμος», επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments