Ελλάδα

Κορωνοϊός δικαστήρια: Στάση εργασίας από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη λειτουργία τους

Κορωνοϊός δικαστήρια: Στάση εργασίας από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη λειτουργία τους
Κορωνοϊός δικαστήρια: Αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης η Ένωση Δικαστών με στάση εργασίας την ερχόμενη Παρασκευή

Τον κύκλο των αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής απόφασης να συνεχιστεί η λειτουργία των δικαστηρίων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού άνοιξε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Η Ένωση αποφάσισε διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων και στάση εργασίας την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 9:00 μέχρι τις 12:00.

«Το Δ.Σ. εκτιμώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την έκδοση της επικίνδυνης ΚΥΑ η οποία επιτρέπει σε συνθήκες έκρηξης της πανδημίας την πλήρη λειτουργία των Δικαστηρίων, αποφάσισε τη διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών και πολιτικών Δικαστηρίων της Χώρας, καθώς και κάθε άλλης δικαστικής ενέργειας, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 09.00 μέχρι τις 12.00», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι δικαστές.

Όπως λένε στην ίδια ανακοίνωση πρόκειται για μία πράξη συμβολική, ως πρώτη αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης. «Η συμβολική αυτή πράξη αποτελεί το πρώτο μήνυμα διαμαρτυρίας απέναντι στην Κυβέρνηση και ταυτόχρονα μία μικρή υπόμνηση ότι η αξίωση της ατομικής ευθύνης από κάθε πολίτη πρέπει να συνοδεύεται από την κοινωνική ευθύνη της Πολιτείας απέναντί του. Η θυσία της υγείας των πολιτών στο βωμό της ικανοποίησης συντεχνιακών συμφερόντων ακυρώνει κάθε προσπάθεια επιστημονικής και ορθολογικής προσέγγισης ενός προβλήματος οικουμενικού και στέλνει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης και να αναγνώσουν στα ακροατήρια αυτό το μήνυμα», καταλήγουν.

Να σημειώσουμε, βέβαια, ότι σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει νέο διάγγελμα για να ανακοινώσει νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. Στις ανακοινώσεις θα είναι παρών και ο Σωτήρης Τσιόδρας. Να τονίσουμε ότι χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα με 2646 κρούσματα, ενώ στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ ενημέρωνε ότι 18 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε 24 ώρες, καθώς και ότι υπήρχαν 179 διασωληνωμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments