Ελλάδα

Τζιτζικώστας για Θεσσαλονίκη: «Υπάρχουν κρούσματα παντού στην πόλη»

Τζιτζικώστας για Θεσσαλονίκη: «Υπάρχουν κρούσματα παντού στην πόλη»
Τζιτζικώστας για Θεσσαλονίκη: Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή όπου υπάρχει έξαρση των θετικών κρουσμάτων.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε πως όλη η χώρα δοκιμάζεται από την «έκρηξη» κρουσμάτων, αναφέροντας πως στη «βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα».

«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε, μιλώντας στο Mega. Σχετικά με τις ΜΕΘ, είπε ότι είναι καλυμμένο το 70-75% των κλινών και εκτίμησε ότι και σήμερα θα είναι αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα.

«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, ζητώντας να υπάρξει μέριμνα τους ευάλωτους συμπολίτες. «Δεν γίνεται να χάνονται σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» κατέληξε.

Αναλυτικά όσα είπε:

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας με τις εξής εξαιρέσεις:

  •  Από και προς την εργασία, με βεβαίωση από τον εργοδότη.
  • Για την μετακίνηση των μαθητών με βεβαίωση του διευθυντή.

Επιτρέπονται οι μετακινήσεις με SMS στο 130333 με τους εξής κωδικούς:

  • 1) Μετακίνηση για λόγους Υγείας (σ.σ. γιατρό, φαρμακείο κλπ)
  • 2) Για κατάστημα ειδών πρώτης ανάγκης
  • 3) Για δημόσια υπηρεσία εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά.
  • 4) Για μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για μεταφορά σε συγγενείς πρώτου βαθμού αν υπάρχει ανάγκη και για μεταφορά μαθητών.
  • 5) Για μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους του νόμου ή για μετάβαση διαζευγμένων γονέων
  • 6) Για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, ή κίνηση με κατοικίδιο έως και 2 άτομα. Αλλά και για μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων.

Από τις 21:00 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία εκτός από λόγους εργασίας, υγείας, ή κατοικίδιο πάντα με βεβαίωση ή SMS. Επίσης, αναστέλλονται οι αεροπορικές συνδέσεις με το εξωτερικό και δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments