Τεχνολογία

Pokémon GO: Είχε έσοδα ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2020

Pokémon GO: Είχε έσοδα ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2020
Pokémon GO: Πρόκειται για δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για... έξυπνες συσκευές που είχε προκαλέσει χαμό όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Πολλές εταιρείες μπορεί να ήρθαν αντιμέτωπες με μια νέα οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά αυτό δεν συνέβη σε όλες. Και όχι μόνο δεν έγινε κάτι τέτοιο αλλά μερικές σημείωσαν και τρομερά κέρδη το 2020.

Μια από αυτές είναι η Niantic με το Pokémon GO καθώς φαίνεται πω η χρονιά που διανύουμε και πολύ σύντομα θα φύγει, ήταν η καλύτερή της για την εν λόγω εφαρμογή, αποφέροντας έσοδα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ συνολικά μέχρι και σήμερα αυτό το ποσό έχει φτάσει τα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με το Pokémon GO να συνεχίζει την αξιοθαύμαστη πορεία του και το 2020.

Πρόκειται για δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για… έξυπνες συσκευές, που χρησιμοποιεί την τοποθεσία των παικτών και αναπτύχθηκε από την Niantic πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, ενώ εκδόθηκε από την εταιρεία The Pokémon Company ως μέρος της σειράς Pokémon. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016 για συσκευές iOS και Android.

Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να πιάνουν, να μονομαχούν και να προπονούν εικονικά πλάσματα, τα οποία ονομάζονται Pokémon, και τα οποία εμφανίζονται μέσω ενός ειδικού λογισμικού στην οθόνη, η οποία αποτυπώνει μέσω κάμερας τον πραγματικό κόσμο. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το GPS και την κάμερα της συμβατής συσκευής. Το παιχνίδι είναι δωρεάν, αλλά υποστηρίζει τη δυνατότητα αγορών εντός της εφαρμογής για PokéBalls (μπάλες για την δέσμευση Pokémon) και άλλων αντικειμένων.

Μία επιπλέον φορητή συσκευή Bluetooth, το Pokémon Go Plus, κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016, ώστε οι χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να το αιχμαλωτίσουν πατώντας απλώς ένα κουμπί, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να κοιτάζει διαρκώς τη συσκευή του. Σύμφωνα λοιπόν, με ό,τι αναφέρει η εταιρεία αναλύσεων Sensor Tower, η εφαρμογή που επιτρέπει στους παίκτες να κυνηγήσουν στον πραγματικό κόσμο τα χαριτωμένα πλάσματα της Nintendo, απέφερε τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του το 2016, 832 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα τέσσερα δισεκατομμύρια, όπως είπαμε και παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2020 είδε αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι και 30% τους πρώτους μήνες του χρόνου σε σχέση με το 2019 και αυτό συνέβη πολύ πιθανόν επειδή η κατάσταση της πανδημίας επηρέασε το παιχνίδι, ωθώντας την Niantic να προβεί σε προσωρινές αλλαγές, ώστε να βοηθήσει την εμπειρία των παικτών που θα έμεναν σπίτι. Επίσης, η Sensor Tower αναφέρει πως το Pokémon Go κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια λίστα των mobile games, με το PUBG Mobile να κατέχει τη δεύτερη και το Honor of Kings την πρώτη.

Όσο σε ποιες χώρες οι παίκτες ασχολούνται περισσότερο με το εν λόγω παιχνίδι για κινητά, ξεχωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με έσοδα που φτάνουν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθεί η Ιαπωνία με 1,3 δισεκατομμύρια και η Γερμανία με 238 εκατομμύρια. Από την πλευρά των downloads, συνολικά το παιχνίδι έχει γίνει download σε 600 εκατομμύρια μοναδικές συσκευές, με τις ΗΠΑ να κατέχουν ξανά την πρωτιά με 109 εκατομμύρια λήψεις, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα ακολουθεί η Βραζιλία με 65,2 εκατομμύρια και το Μεξικό με 37,3 εκατομμύρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments