Αθλητισμός

Πάνος Αρμενάκας: Και επίσημα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ

Πάνος Αρμενάκας: Και επίσημα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ
Πάνος Αρμενάκας: Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα στο ρόστερ της Βελγικής ομάδας.

Ο Πάνος Αρμενάκας βρίσκεται στο ρόστερ της Ζούλτε Βάρεγκεμ και ετοιμάζεται να παίξει στον αυριανό αγώνα κόντρα στην Σερκλ Μπριζ. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερό του εαυτό προκειμένου να εντυπωσιάσει με τις επιδόσεις του τον νέο του προπονητή.

Ο 22χρονος διεθνής, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό εντάχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ροζελάρε, ωστόσο η χρεοκοπία της τελευταίας του βγήκε σε καλό αφού υπέγραψε συμβόλαιο 1+1 με την Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ο Αρμενάκας δοκιμάστηκε για 8 εβδομάδες στον βελγικό σύλλογο πείθοντας τον Φράνκι Ντουρί πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Αξίζει να σημειωθεί πως θα έχει συμπαίκτη τον μπακ Νίκο Καινούργιο.

Λίγα λόγια για τον Πάνο Αρμενάκα

Γεννήθηκε στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, πριν μετακομίσει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας σε νεαρή ηλικία. Έχει Αμερικανική, Αυστραλιανή και Ελληνική υπηκοότητα. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του στην ακαδημία της Σίντνεϊ Ολίμπικ, αφού ανιχνεύτηκε σε ένα πάρκο από τον πρώην διεθνή, Τζιμ Πατίκα. Σε ηλικία έξι ετών, προσκλήθηκε να περάσει τρεις εβδομάδες προπόνησης με την ομάδα ελίτ τζούνιορ της Μπαρτσελόνα. Όσο ήταν στην Ευρώπη, προπονήθηκε επίσης με τη Μπόλτον. Προπονήθηκε με τη Σχολή Ποδοσφαίρου της Μίλαν στο Σίδνεϊ, υπό τις οδηγίες των Αντρέα Ικάρντι και Μίσα Ράντοβιτς, πριν δοκιμαστεί με την πρώτη ομάδα της Μίλαν στις αρχές του 2010. Στα τέλη του 2010, μετακόμισε στην Ευρώπη, αρχικά στην Μπρέσια, πριν ενταχθεί στην Ακαδημία Νέων της Γουότφορντ.

Ουντινέζε

Αφού πέρασε δύο χρόνια με τη Γουότφορντ, ο Αρμενάκας υπέγραψε τριετή συμφωνία με την, επίσης ιδιοκτησίας Τζιαμπάολο Πότσο, Ουντινέζε. Υπογράφοντας με την ιταλική ομάδα, έγινε ο νεότερος Αυστραλός που υπογράφει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο σε οποιοδήποτε από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Τον Νοέμβριο του 2015, υπέγραψε προέκταση του συμβολαίου του, που θα τον κρατήσει στην Ουντινέζε μέχρι το 2018.

Τουμπίζ

Τον Ιούλιο του 2017, πήγε ως δανεικός για ένα έτος στην Τουμπίζ της Πρώτης Κατηγορίας Β Βελγίου, ώστε να έχει την ευκαιρία να αποκτήσει χρόνο συμμετοχής ως βασικός. Μετά από δοκιμαστική περίοδο τριών εβδομάδων, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τον Παναθηναϊκό στις αρχές Ιανουαρίου του 2019.

Διεθνής σταδιοδρομία

Αρχικώς, εκπροσώπησε την Ελλάδα σε επίπεδο Εθνικής Παίδων, παίζοντας σε δύο φιλικούς αγώνες ενάντια στην Τουρκία U-17 τον Αύγουστο του 2014. Στα τέλη του 2014, δέχτηκε μία κλήση από την Εθνική Αυστραλίας U17, ώστε να παίξει στο τουρνουά Nike International Friendlies του 2014 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έκανε το ντεμπούτο του σε μία ήττα από τη Βραζιλία U17 το Νοέμβριο του 2014. Τον Οκτώβριο του 2015, επιλέχθηκε στην 21μελής αποστολή της Εθνικής Αυστραλίας U17 για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου U17 του 2015 στη Χιλή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιλέχθηκε από τη The Guardian ως ένα από τα καλύτερα πενήντα νέα ταλέντα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments