Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Δώδεκα θύματα τις τελευταίες ώρες

Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Δώδεκα θύματα τις τελευταίες ώρες
Κορωνοϊός Ελλάδα νεκροί: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του Sars-Cov-2 στη χώρα μας.

Αυξάνεται συνεχώς η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Μόνο τις τελευταίες ώρες, 12 πολίτες έχουν φύγει από τη ζωή εξαιτίας του ιού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 732. Συγκεκριμένα πρόκειται για:

  • Έναν 90χρονο στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης
  • Έναν 94χρονο στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη
  • Τέσσερις ασθενείς στις Σέρρες. Μια 79χρονη, μια 71χρονη, μια 82χρονη και έναν 72χρονο
  • που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της πόλης.
  • Έναν 70χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη
  • Μια 83χρονη στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
  • Έναν 65χρονο από το νοσοκομείο «Αλεξανδρούπολης»
  • Μια 68χρονη από το ΑΧΕΠΑ
  • Έναν 83χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
  • Μια 90χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

Στα 2.448 τα κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

Όπως ανακοίνωσε χτες ο ΕΟΔΥ, 2.448 είναι οι νοσούντες στη χώρα για το τελευταίο 24ωρο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες. 4.369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε lockdown από σήμερα η χώρα από τις 6:00 το πρωί:

Την πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. υπογράμμισε ότι έτσι «θα σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο. Θα κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι είναι «στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας να μπορέσουμε αυτό να το πετύχουμε και ξέρω ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τρεις εβδομάδες δύσκολες αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει θα τα τηρήσουν οι συμπολίτες μας, θα περιορίσουμε αυτή την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο το Δεκέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία». Σημείωσε επιπλέον ότι όλοι έχουν πάρει πια το μήνυμα «ότι αυτός ο ιός συνέχεια καραδοκεί, είναι συνέχεια επικίνδυνος και δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με αμεριμνησία ή με εφησυχασμό όπως ενδεχομένως όλοι να κάναμε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments