Ελλάδα

Lockdown Αθήνα: Μπλόκα της Τροχαίας στους δρόμους της πρωτεύουσας

Lockdown Αθήνα: Μπλόκα της Τροχαίας στους δρόμους της πρωτεύουσας
Lockdown Αθήνα: Γυρίζει πίσω τους παραβάτες η Τροχαία.

Πρώτη μέρα του πανελλαδικού lockdown και οι απείθαρχοι προσέκρουσαν στα μπλόκα της Τροχαίας σε διάφορα σημεία της Αθήνας και τα πρόστιμα έπεσαν βροχή.  Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (07.11.2020), η χώρα μας μπήκε επίσημα στο δεύτερο lockdown, για την αντιμετώπιση της «έκρηξης» των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η Αθήνα έχει ερημώσει και σε κεντρικούς δρόμους της κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα και άνδρες της Τροχαίας, που κάνουν ελέγχους για τυχόν παραβάτες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιο ελαστικοί και πολλές φορές περιορίζονται σε συστάσεις, καθώς είναι οι πρώτες ώρες του lockdown, οι πολίτες ακόμα προσπαθούν να προσαρμοστούν και έτσι οι αρχές δείχνουν την ανάλογη… κατανόηση.

Τα μπλόκα της Τροχαίας, στην Αθήνα, είναι στη λεωφόρο Συγγρού, στο ύψος του ΦΙΞ, στο Καλλιμάρμαρο, στο Χίλτον, στην λεωφόρο Κατεχάκη, στην Πειραιώς και στο Παλαιό Φάληρο. Στην Αττική βρίσκονται επί ποδός 5.000 αστυνομικοί, ενώ στο εγχείρημα συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της ΕΛΑΣ αλλά και drone για να ελέγχουν την κατάσταση στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο lockdown. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί από τα νότια μέχρι τα βόρεια προάστια της Αττικής και αντίστροφα σε πολλά σημεία, ενώ θα υπάρχουν σε επιφυλακή 3 εισαγγελείς στη βάρδια στην περίπτωση που υπάρξουν αυτοσχέδια πάρτι σε σπίτια, ταράτσες, υπόγεια και αλλού.

Τα προβλεπόμενα πρόστιμα

Στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και τους λοιπούς κανόνες μετακίνησης με SMS, επιβάλλεται πλέον για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Ειδικώς στην περίπτωση που ο εργοδότης προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης για τον εργαζόμενο ή τον εαυτό του, επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο στον εργοδότη ύψους 500 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα που λειτουργούν κατά παράβαση της αναστολής λειτουργίας τους, δηλαδή μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας ή της αναστολής προσέλευσης κοινού, επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη λειτουργίας, επιβάλλεται για την ίδια παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments