Ελλάδα

Το κόλπο με τις μετακινήσεις στην καραντίνα για να συναντιόνται τα παράνομα ζευγάρια

Το κόλπο με τις μετακινήσεις στην καραντίνα για να συναντιόνται τα παράνομα ζευγάρια
Τι ισχύει για όσα ζευγάρια δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

Σε ρυθμούς lockdown κινείται από σήμερα η χώρα με τις μετακινήσεις των πολιτών να περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Στο πλαίσιο αυτό ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, απάντησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σε ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με τα πηγαινέλα κατά την διάρκεια αυτής της καραντίνας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σταμπουλίδης, απάντησε και σε ερώτηση αναφορικά με το πώς θα βλέπονται τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν.

Ο ίδιος τόνισε: «Νομίζω ότι η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skype ή άλλα μέσα επικοινωνίας» και συμπλήρωσε ότι μία επιλογή θα ήταν αυτά τα ζευγάρια να έχουν εγκατασταθεί ήδη στο ίδιο σπίτι, προκειμένου να περάσουν μαζί το lockdown. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά θέματα, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε σε περιορισμούς. Οι μετακινήσεις εκτός κατοικίας είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού».

Σε ότι αφορά στο μάζεμα ελιών, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε μπορεί να μετακινηθεί κάποιος για να συνδράμει συγγενικό πρόσωπο σε αυτό. «Υπάρχει πρόβλεψη να αποδεικνύεται αυτό με τρεις τρόπους. Με βεβαίωση του ΟΣΔΕ, που δείχνει ότι η καλλιέργεια είναι στο όνομά του, κάτι που συνήθως αφορά τους παραγωγούς. Με το Ε9, που αποδεικνύεται ότι κατέχουμε το αγροτεμάχιο. Αν εκλείπουν αυτοί οι δύο λόγοι, τότε γίνεται με υπεύθυνη δήλωση ότι πάω να συνδράμω συγγενικό πρόσωπο. Προφανώς αυτό αφορά έναν, όχι παρέα», ανέφερε σχετικά.

Σε ερώτηση για το τι ισχύει για παράδειγμα για τις γιαγιάδες που καθημερινά πηγαίνουν στο σπίτι του παιδιού τους, για να κρατήσουν το εγγόνι τους, ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι αυτό επιτρέπεται, με αποστολή μηνύματος που αφορά τη συνδρομή σε συγγενικό πρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για να παραλάβει για παράδειγμα κάποιος το παιδί του από το αεροδρόμιο, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Ακόμη, σημείωσε ότι διαζευγμένοι γονείς που ζουν σε διαφορετική περιφέρεια από το παιδί τους μπορούν να μετακινηθούν για να το δουν.

Ακολουθούν αναλυτικά όλες οι απαντήσεις που έδωσε ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή:

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments