Ελλάδα

Το λάθος που έγινε και φέρνει σίγουρα παράταση lockdown

Το λάθος που έγινε και φέρνει σίγουρα παράταση lockdown
Lockdown Ελλάδα: Η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δυο ετών καταγράφηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αττική, ημέρες αφού είχε ανακοινωθεί η καραντίνα σε όλη τη χώρα.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε το lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Πέμπτη 5 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από Κυριάκο Μητσοτάκη και Σωτήρη Τσιόδρα καραντίνα σε όλη τη χώρα. Και μια ημέρα μετά όλοι την… έκαναν από τις πόλεις και μάζεψαν τα πράγματά τους, έκλεισαν τα εισιτήριά τους και έφυγαν για την επαρχία πριν ισχύσουν τα νέα, αυστηρά μέτρα.

Και σαφώς την ώρα που οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) «στενάζουν» και τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι μονίμως, τις τελευταίες ημέρες, πάνω από 2.000, τα μέτρα ήταν αναγκαία. Όμως, όταν η κατάσταση είναι έτσι, πώς είναι δυνατόν να δίνεται περιθώριο 48 ωρών σχεδόν; Και τα γεγονότα μετά την ανακοίνωση του δεύτερου για τη χώρα, lockdown «μιλούν» από μόνα τους.

«Έχουμε συμφόρηση σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο. Τόσο στις κύριες οδικές αρτηρίες όσο και στους διαδημοτικούς δρόμους. Διαδρομές εντός του λεκανοπεδίου από τη μια πλευρά στην άλλη ίσως να ξεπερνάνε και τις δυο ώρες από το βόρειο στο νότιο άξονα», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης.

Καταγράφηκε η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δύο ετών

Το σύστημα του Κέντρου κατέγραψε συμφόρηση ακόμα και σε σημεία που τις ώρες αιχμής, υπό κανονικές συνθήκες, τα οχήματα κινούνται με σχετική άνεση! Για αυτό πρόκειται για τη μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δύο ετών… Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Και καταγράφηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αττική. Ημέρες που είχε ανακοινωθεί το lockdown με το «βλέμμα» της ελληνικής κυβέρνησης στο μέλλον και στον περιορισμό των μολύνσεων από κορωνοϊό. Και το ίδιο παρατηρήθηκε και στην αγορά. Στο κέντρο της Αθήνας για παράδειγμα, έγινε χαμός. Κόσμος στα μαγαζιά, ουρές έξω από τα καταστήματα, πλήθος στον δρόμο να τρέχει να εφοδιαστεί για αυτό που έρχεται, για αυτό που πέρασαν μια φορά και σίγουρα δεν ευχόντουσαν να επαναληφθεί.

Πόσο δραστικά και αποτελεσματικά είναι τελικά τα νέα μέτρα;

Αλλά είναι απορίας άξιο πως αυτός ο συνωστισμός δεν θα φέρει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε δύο εβδομάδες; Και αυτή η νέα «έκρηξη» μήπως θα είναι προμήνυμα ότι το lockdown δεν θα είναι μόνο μέχρι τέλος Νοεμβρίου παρά την ανάγκη τόσο των πολιτών όσο και της αγοράς να βγούμε από την καραντίνα όσο το δυνατόν πιο σύντομα;

Γιατί δυστυχώς αν και όλοι ελπίζουν ότι το lockdown θα βοηθήσει άμεσα στην αναχαίτιση του ιού, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ότι θα συμβεί. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς, Ματίνας Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενη στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στην αγορά. «Τα αποτελέσματα της εν λόγω κίνησης στην αγορά θα τα δούμε σε 15 ημέρες».

«Επιλέγω για ακόμη μία φορά να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα», είχε τονίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας τα μέτρα που μας έβαλαν ξανά από το πρωί του Σαββάτου σε ένα «οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων». Ωστόσο, μήπως όλα δεν είναι τόσο σωστά και… έγκαιρα, όπως προτάσσουν συνεχώς κυβερνητικές πηγές;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments