Ελλάδα

Κιλκίς κορωνοϊός: Κλείνουν δύο μεγάλες σχολικές μονάδες

Κιλκίς κορωνοϊός: Κλείνουν δύο μεγάλες σχολικές μονάδες
Κιλκίς κορωνοϊός: Λόγω πολλών κρουσμάτων δύο από τα μεγαλύτερα σχολεία του νομού βάζουν λουκέτο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Το Κιλκίς είναι μία από τις περιοχές με επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα και αυτό φαίνεται και στα κρούσματα σε σχολικές μονάδες. Δύο από αυτές θα παραμείνουν κλειστές μέχρι τις 20 Νοεμβρίου καθώς παρουσιάστηκε διασπορά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το 3ο Δημoτικό Σχολείο Κιλκίς, 12θέσια και τα δυο, κλείνουν από αύριο Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή αναμενόταν καθώς η πανδημία έχει πλήξει το νομό Κιλκίς με πολλά κρούσματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Εκτός από το κλείσιμο των δύο σχολείων, προβλήματα μικρότερης έντασης καταγράφηκαν και σε άλλες σχολικές μονάδες με κλειστά τμήματα.

Σταθερά τετραψήφιος παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σήμερα τα νέα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 1914, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 39 στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 56698 και οι νεκροί ανήλθαν στους 784.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56698, εκ των οποίων το 54.2% άνδρες.

4429 (7.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15678 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 35 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 784 θανάτους συνολικά στη χώρα. 316 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στην Θεσσαλονίκη

Δύσκολα είναι τα πράγματα με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως φαίνεται όλο και περισσότεροι ασθενείς χρήζουν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Έτσι, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το «Άγιος Παύλος», μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19. Μάλιστα, ήδη έχει εκκενωθεί από τους άλλους ασθενείς που είτε πήραν εξιτήριο είτε μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας, το νοσοκομείο δεν θα εφημερεύει πλέον αλλά θα δέχεται 24 ώρες το 24ωρο ασθενείς με Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας και οι οποίοι δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε άλλα νοσοκομεία, λόγω πληρότητας των κλινών. Σημειώνεται πως το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 93 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, στη μία εκ των οποίων υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο νοσηλευόμενος να κάνει αιμοκάθαρση εφόσον είναι αιμοκαθαιρόμενος, και 8 κλίνες ΜΕΘ. Προς το παρόν είναι κατειλημμένες οι 40 εκ των 93 κλινών και 7 εκ των 8 κλινών ΜΕΘ.

Το μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19 είναι το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο», το οποίο διαθέτει 8 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες νοσηλεύονται και ογκολογικοί αλλά και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι δεν νοσούν από κορονοϊό. Οι ογκολογικοί ασθενείς που νοσούν από Covid-19 νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments