Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσσαλονίκη: Κρούσματα σε γηροκομείο

Κορωνοϊός Θεσσσαλονίκη: Κρούσματα σε γηροκομείο
Κορωνοϊός Θεσσσαλονίκη: Πάνω από δέκα άτομα βγήκαν θετικά στον Sars-Cov-2 σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Συναγερμός» έχει σημάνει -ξανά- στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, μετά τον εντοπισμό 11 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τους 55 τρόφιμους βρέθηκαν θετικοί οι δέκα και μία νοσηλεύτρια. Μάλιστα, η νοσηλεύτρια φαίνεται να διαγνώστηκε με τον ιό την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και από εκείνη την ημέρα να μην εργάστηκε ξανά στο γηροκομείο.

Οι τρόφιμοι υποβλήθηκαν σε τεστ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Από τους τρόφιμους, των οποίων το τεστ βγήκε θετικό, μία 80χρονη βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Όσο για το πως “μπήκε” ο ιός στο γηροκομείο, εκτιμάται ότι η νοσηλεύτρια τον μετέφερε και έτσι προκλήθηκε η διασπορά, καθώς δεν επιτρέπονται τα επισκεπτήρια. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το ίδιο είχε συμβεί και σε γηροκομείο των Ιωαννίνων. Εκεί βρέθηκαν θετικοί εννέα εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ.

Νέο αρνητικό ρεκόρ νεκρών και διασωληνωμένων:

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.914 μολύνσεις σε όλη τη χώρα, λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, έφυγαν από τη ζωή 35 πολίτες ενώ 228 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Από τα 1.914 κρούσματα τα 483 εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη και τα 396 στην Αττική. Ακολουθούν Πέλλα με 125, Κιλκίς με 106 και Σέρρες με 86

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.914 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 56.698, εκ των οποίων το 54.2% .

  • 4.429 (7.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και
  • 15.678 (27.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 228 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 57 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 323 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 35 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 784 θανάτους συνολικά στη χώρα. 316 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα NA έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments